З бюджету Києва намагаються вилучити 3 мільярди гривень: що відбувається

image
31 Жовтня 2019, 12:07
Поділитися:

З бюджету Києва намагаються вилучити 3,6 мільярда гривень.

Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник на Колегії київської міської адміністрації. Влада Києва зараз активно працює з комісіями парламенту аби Верховна Рада не робила таких вилучень.

Верховна Рада збирається позбавити Київ 3,6 млрд гривень з Держбюджету, які столиця планувала витратити на будівництво і оновлення інфраструктури. Про це на своїй сторінці у Facebook написав радник мера Києва Дмитро Білоцерковець.

– Це і Подільсько-Воскресенський міст, і метро на Виноградар, й інші важливі інфраструктурні проекти, – зазначив Дмитро Білоцерковець. – Йдеться про виключення статті 30 із Держбюджету, згідно з якою Київ розраховував на ці кошти, оскільки ще в 2015 році приєднався до програми МВФ «Механізм розширеного фінансування». Програма передбачала реструктуризацію зовнішнього боргу держави і столиці. Сьогодні бюджетний комітет відхилив правку, яка б залишила статтю 30 в основному фінансовому документі! «Кидок» держави полягає в тому, що місто вже витратило зі свого бюджету більше 2 млрд гривень, розраховуючи погасити тим самим борг перед державою, як прописано в бюджеті 2019 року, – наголосив радник мера Києва.

– Але бюджетний комітет, спільно з Мінфіном, вирішив відстоювати дискримінацію столиці… І мер Києва про це жорстко сказав на засіданні комітету. Чекаємо тепер голосування в парламенті, – написав Дмитро Білоцерковець.

Також він опублікував відео виступу Віталія Кличка на засіданні бюджетного комітету парламенту.

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ