З аеропорту Білої Церкви запустять регулярні авіаперевезення вантажів

image
5 Лютого 2019, 22:40
Поділитися:

У 2019 році з аеропорту Біла Церква запустять міжнародні авіаційні вантажоперевезення. Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян під час прес-конференції, повідомляє УНН.

«Ми всіляко підтримуємо ініціативу місцевих органів влади щодо перетворення діючого аеропорта в Білій Церкві на міжнародний ультимативній транспортний вузол. Цього року ми плануємо надати йому міжнародний статус і запустити вантажні перевезення на регулярній основі», – наголосив міністр.

За словами Володимира Омеляна, вантажні перевезення з Білої Церкви мають розпочатися вже в серпні цього року.

При цьому директор КП «Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс» Сергій Кандауров додав, що загальна вартість цього проекту, за підрахунками європейських експертів, становила 67 млн доларів, які треба вкласти протягом трьох років.

«Нашою метою є створення мультимодального транспортного вузла з Білоцерківського ремонтного авіаційного вантажного комплексу і авіаремонтного заводу, який там діє на сьогоднішній день», – зазначив чиновник.

Комплекс буде здійснювати ремонт, вантажні перевезення, базування літаків, а також пасажирські перевезення в системі лоукост.

Як зазначив Володимир Омелян, попит на аеропорт зростає – через бажаючих здійснити там ремонт, також є зацікавленість перевізників. Втім для цього в аеропорті треба створити пункт пропуску через державний кордон. Це завдання – на термін до кінця цього року.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе Біла Церква, – підписуйтесь на канал 04563.com.ua у Telegram та Facebook!  

Джерело: Новости Білої Церкви