З 2020 року КОДА запроваджує допомогу дітям Героїв Небесної Сотні та дітям–сиротам учасників АТО

image
19 Грудня 2019, 19:31
Поділитися:

Рішення про виплату щомісячної грошової допомоги дітям Героїв Небесної Сотні та дітям–сиротам учасників АТО більшістю голосів підтримали депутати Київської обласної ради.

Під час чергового засідання 32-ї сесії КОР 19 грудня депутати проголосували  за затвердження змін до Київської обласної комплексної програми соціальної підтримки в Київській області учасників антитерористичної операції та членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції, а також родин Героїв Небесної Сотні та учасників Революції Гідності на 2018-2020 роки.

Відповідно до цих змін, з 2020 року впроваджується щомісячна адресна грошова допомога для 8 дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, один з батьків яких загинув (помер) внаслідок безпосередньої участі в антитерористичній операції і 7 дітей Героїв Небесної Сотні.

Також буде зроблено перерахунок орієнтовних обсягів фінансування заходів Програми відповідно до суми прожиткового мінімуму для працездатних осіб станом на 01 січня відповідного року, яка визначена у проєкті Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік».

Зазначимо, ініціативу виплати такої допомоги підтримав очільник Київської ОДА Олексій Чернишов за результатами зустрічі з родинами Героїв Небесної Сотні та постраждалими учасниками Революції Гідності, яка відбулась 21 листопада. Своїм розпорядженням від 22 листопада 2019 року № 668 очільник ОДА схвалив проєкт змін до обласної Програми.

Довідка. На сесії КОР 19 грудня також прийнято рішення щодо збільшення фінансування заходів програми у 2019 році у розмірі 851,3 тис грн.

У рамках виконання заходів Програми у 2019 році прийнято рішення щодо виплати матеріальної допомоги 1 157 заявникам на суму 28,77 млн грн.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація