З 1 квітня використовуватимуться лише електронні рецепти

image
26 Лютого 2019, 11:20
Поділитися:

У Фастові активно продовжує роботу приписна кампанія «Лікар для кожної сім’ї». Станом на 25.02.2019 рік 14 сімейних лікарів, терапевтів та педіатрів  комунального некомерційного підприємства Фастівської міської ради “Фастівський міський Центр  первинної медичної (медико-санітарної) допомоги” підписали 14 тисяч декларації. Тобто, така кількість фастівчан і не тільки їх, скористались правом вільно обирати для себе лікаря, який буде надавати медичну допомогу їм або їхнім дітям на первинному рівні. Про це повідомив на апаратній нараді Василь Курліковський, головний лікар Центру.

Разом  з тим, як було наголошено у виступі,  робота по внесенню декларацій продовжується. У медзакладі є ще лікарі, які не набрали максимально обумовлену кількість потенційних пацієнтів. А майже чверть жителів міста і району з різних причин затягують процес укладання договорів. Особливо поспішати мусять ті, хто задіяний в урядовій програмі «Доступні ліки».

Оскільки з 1 квітня 2019 р. програма реімбурсації переходить в адміністрування Національної служби здоров’я України (НСЗУ). Лікарські засоби в межах програми будуть відпускатися за електрон­ними рецептами, а відшкодування вартості здійснюватиметься за договором суб’єкта господарювання, що провадить діяльність з роздрібної торгівлі лікарськими засобами, з НСЗУ, укладеним в електронній системі охорони здоров’я. Тобто, люди, які не укладуть декларації на медичне обслуговування з лікарями, не зможуть отримати електронний рецепт, тому що Національна служба здоров’я України відшкодовуватиме аптекам кошти тільки за електронні рецепти, а паперовий безкоштовний рецепт в аптеках вже не прийматиметься. 

Джерело: fastiv-rada.gov.ua