З'явилися докази вживання кокаїну європейцями ще в 17 столітті
Джерело: phys.org
У своєму дослідженні, опублікованому в журналі Journal of Archaeological Science, команда проаналізувала збережені мозкові тканини двох осіб, знайдених у крипті в Мілані, яка використовувалася як місце поховання для пацієнтів сусідньої лікарні Ospedale Maggiore—відомої медичної установи того часу.
Раніше дослідження показали, що протягом тисячоліть люди, які проживали в західних частинах Південної Америки, жували листя коки, щоб відчути її хімічні ефекти. Після того, як у 19 столітті було виявлено, що з цих листків можна виготовляти кокаїнові гідрохлориди, психоактивні властивості цієї речовини стали широко відомими, і кокаїн набув популярності як рекреаційний наркотик у багатьох частинах Європи.
У цьому новому дослідженні команда знайшла докази того, що люди жували листя коки для отримання наркотичного ефекту в Європі майже на 200 років раніше, ніж було вважалося.
Дослідники вивчали рештки людей, похованих у крипті Ca’ Granda, яка використовувалася протягом усього 17 століття. Вони виявили рештки двох осіб, які були муміфіковані. Дослідження показало, що в мозку обох були присутні активні компоненти рослини кока, що свідчить про те, що вони жували її листя.
Команда також дослідила фармакологічні записи лікарні Ospedale Maggiore і не знайшла жодних згадок про використання кокаїну або рослини коки для медичних цілей. Це свідчить про те, що двоє людей жували листя коки з інших причин. Дослідники зазначили, що обидва муміфіковані індивіди були поховані в місці та в такий спосіб, що натякає на їх бідність, що вказує на те, що листя коки були дешевими і, ймовірно, широко доступними, і що їх вживали в рекреаційних цілях.
Notice: Undefined variable: readAlsoLabel in /home/socport/obukhiv.info/www/site/templates/blocks/BlockTypeRelated/rss.php on line 3
-
Чому веслування надзвичайно корисне для жінок старшого віку: приклад
-
Просити про допомогу: чому насправді, згідно з наукою, це корисно для вас
-
Економіка та каналізація: як стічні води розкривають вплив соціальних умов на глобальний мікробіом
-
Куріння до або під час вагітності підвищує ризик серйозних проблем у новонароджених
-
Споживання червоного та обробленого м'яса підвищує ризик діабету