Юні таланти виступали перед громадою міста

image
20 Травня 2019, 15:17
Поділитися:

Юні таланти виступали перед громадою міста
Автор Visnik, Опубліковано: Травень 20th, 2019

.

17 травня на центральній площі Переяслава-Хмельницького (Київська область) відбувся “День позашкільника – 2019”. Наприкінці навчального року подібні заходи проводяться традиційно. Адже лише у міському будинку художньої творчості замається понад 900 дітей, а разом зі станцією юних туристів та клубом юних моряків різноманітними видами творчості охоплено близько півтори тисячі школярів. Тож на площі було дуже гамірно і весело. Крім юних

.

вихованців цих закладів, сюди прийшли їхні батьки, бабусі, дідусі та інші.

Як зазначив начальник міського відділу освіти Петро Ярмоленко (50 років), цей захід є свого роду творчим звітом позашкільних закладів перед громадою міста. Привітавши всіх присутніх, на великій, святково прикрашеній сцені, за успіхи в різноманітних конкурсах, змаганнях як на місцевому, так і обласному, та навіть міжнародному рівнях він нагородив як творчі колективи, так і окремо близько пів сотні юних талантів та два десятки їх вчителів. Вони у свою чергу приготували велику красиву концертну програму.

.

Поки вона тривала, поспілкувався з деякими учасниками свята. Так Тетяна Дідовець (34 роки) розповіла, що, хоч її доньці Лізі лише шість років, танцями у будинку художньої творчості займається вже три роки. Двічі на тиждень ходити на уроки до вчителя Ірини Марченко дитині дуже подобається. Правда, починати у трирічному віці було важкувато. Та зараз Ліза вже повноправний член свого творчого дитячого колективу.

– Звісно, до звітного виступу готувалися, хвилювалися, адже тут діти показуватимуть все те краще, чому навчилися протягом року, – сказала.

Окрім творчих виступів, у програмі свята були виставка робіт декоративно-ужиткового мистецтва, спортивні конкурси та багато іншого.

Джерело: Вісник Переяславщини