Юні спортсмени Київщини – серед переможців Всесвітніх учнівських спортивних ігор

image
30 Серпня 2023, 13:21
Поділитися:

Юні спортсмени і спортсменки з Київської області стали призерами на Всесвітніх учнівських спортивних іграх. Про це повідомили в Департаменті освіти і науки Київської ОВА.

У складі національної учнівської збірної команди України в змаганнях взяли участь 2 учні закладів освіти міста Ірпінь. Так, Давід Цимбарович, учень Ірпінського гуманітарного ліцею та вихованець Ірпінської дитячо-юнацької спортивної школи, посів третє місце в тхеквондо (ВТФ) у ваговій категорії до 61 кг.

Ніка Афендікова, учениця Ірпінського академічного ліцею, стала призеркою в змаганнях із карате. Вона виборола срібло в ката (демонстраційні комплекси) і бронзу в куміте (контактні поєдинки) у ваговій категорії до 47 кг.

Другі Всесвітні учнівські спортивні ігри серед учнів 13-15 років, або Всесвітню гімназіаду, провели з 19 по 27 серпня в бразильському місті Ріо-де-Жанейро. Діти з 50 країн світу змагалися у 18 видах спорту. Зокрема, українські спортсмени та спортсменки змагалися в 3 видах єдиноборств: боксі, тхеквондо і карате.

Вітаємо наших переможців із високими спортивними досягненнями!

Джерело: Київська обласна військова адміністрація