Юні дослідники Київщини відвідали «Музей науки» МАН України

image
5 Жовтня 2020, 12:03
Поділитися:

Учні-члени Київського обласного територіального відділення МАН та їх педагоги 3 жовтня відвідали новий інтерактивний простір – «Музей науки» Національного центру «Мала академія наук України» у Києві. Музей розташовано в павільйоні № 23 «Наука» на території ВДНГ.

Урочисте відкриття музею відбулося за участі Президента України Володимира Зеленського. У заході  взяли участь Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов, т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет, представники Офісу Президента та директор Малої академії наук України Оксен Лісовий.

Новий сучасний інтерактивний простір  має 7 блоків виставки, близько 120 експонатів, які допоможуть зрозуміти складні явища та процеси.

Інтерпретатори музею ознайомили учнів з експонатами, принципом їх дії. Кожен бажаючий тут може жбурнути кулю для боулінгу прямісінько у скло, зібрати міст Леонардо да Вінчі, запустити блискавку в котушці Тесли, побачити оптичну ілюзію, яку створив учений Девід Новік, записатися до лав нових Ілонів Масків тощо.

Завдяки співпраці Малої академії наук України з Міжнародною асоціацією науково-технологічних центрів (ASTC) у музеї представлені виставки з Канади, США, Великобританії, Польщі та Швеції. Зокрема, виставка «Дивна матерія» канадського Ontario Science Center – одного з найвідоміших наукових і дослідних центрів світу. А «Великі винаходи», «Людина», «Акустика» й «Оптика» розроблені спеціально для «Музею науки» польською компанією «Strong Interactions», команда якої працювала над створенням знаменитого Центру науки «Коперник» у Варшаві.

Інтерактивний простір «Музею науки» – це крок до популяризації науки, виховання нової плеяди українських науковців, дослідників.



Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація