Юлія Тимошенко в Броварах порівняла нинішні часи з Голодомором – ФОТОРЕПОРТАЖ

image
21 Березня 2019, 19:29
Поділитися:

Учора, 20 березня, до Броварів навідалась кандидатка в президенти Юлія Тимошенко. У своїй понадгодинній промові вона використовувала вже традиційну риторику «зради»: мовляв, люди масово виїжджають за кордон, а в самій Україні олігархічна влада лише підвищує тарифи для населення та проводить псевдореформи. Підтримати кандидатку співами приїхав Олександр Пономарьов. Під час виступів присутні розгорнули схожі одне на одного плакати нібито від різних сіл Броварщини. Людей, які вигукували незадоволення, виводили з натовпу молодики або правоохоронці.

Зустріч із виборцями була призначена на «центральній площі» Броварів о 18:00. Організатори поставили кілька наметів для роздавання агітматеріалів. Окрім пересічних громадян, на майдані Свободи можна було помітити головних броварських функціонерів «Батьківщини». Зокрема, першого заступника міського голови Олександра Резніка, секретаря міської ради Петра Бабича та, навіть, мера Ігоря Сапожка.

Ігор Сапожко та Петро Бабич

Перед появою кандидатки в президенти на сцені людям з екранів крутили агітаційні ролики. Згодом нетривалий виступ мав функціонер команди політика. А український співак Олександр Пономарьов розважав присутніх ліричними та патріотичними піснями.

Олександр Пономарьов

У своєму виступі Юлія Тимошенко дотримувалася відомих тез із її передвиборчої агітації. Кандидатка в президенти переконувала, що її команда протягом чотирьох років працює над змінами, які у випадку перемоги будуть реалізовуватись у межах програми «Новий курс».

Традиційно, кандидатка розкритикувала нинішню державну владу. Зокрема, через спроби запровадити ринок землі та підвищення тарифів. Дісталось і медичній реформі та в. о. міністра, яку, зі слів доповідачки, «спустили з космосу». Як запевнила Юлія Тимошенко, через нинішні обставини кожна родина змушена їхати за кордон, шукати порятунку, «як колись у Голодомор».

Під час виступу лунало багато схвальних вигуків із натовпу, однак були і негативні. Принаймні з другої частини промови до тих, хто викрикував, підходили молодики або поліція чи нацгвардія та виводили з-під сцени. Вивели навіть хлопця, який вигукнув слово «дозвольте», ймовірно сподіваючись поставити запитання доповідачці. Сама кандидатка повідомила, що проти неї використовують провокації, працює СБУ.

Цього дідуся не вивели, але попросили не кричати

А цей чоловік у білій кепці покинув місце під сценою у супроводі чоловіків у цивільному

Правоохоронці теж втручалися, принаймні в одному випадку

Підтримати кандидатку прийшли декілька людей з плакатами нібито від різних сіл Броварщини – Калити, Пухівки, Погребів, – а також від молоді. Почерк і колір фарби плакатів були схожими.

Після виступу на сцену запросили юнаків із «Молодої Батьківщини» та маленьких дітей, де вони разом із Олександром Пономарьовим заспівали іще однієї патріотичної пісні.

Юлія Тимошенко покинула сцену, зайшовши на територію пошти на майдані Свободи. По дорозі вона фотографувалась із дітьми та приймали подяки. На запитання нашого журналіста лідерка «Батьківщини» повідомила, що її фракція голосуватиме за мовний законопроект, який зараз розглядає парламент.

Нагадаємо, 25 лютого до Броварів із візитом приїжджав чинний президент Петро Порошенко. Серед інших кандидатів на найближчих виборах, місто відвідали Руслан Кошулинський і Віктор Кривенко.

Фото – Микола Кожемяко, Дмитро Карпій

Джерело: Трибуна Бровари