його розділять на 3 частини

image
9 Лютого 2020, 01:11
Поділитися:



Обухівський район розділять на щонайменше 3 об’єднані територіальні громади: Обухівську, Українську і Козинську.

Про це йдеться у повідомленні Киеввласти, передають Хроніки Обухова.

– Проект перспективного плану формування тергромад на Київщині, підготовлений для Кабміну Київської обласної державної адміністрації (КОДА), передбачає створення в Обухівському районі трьох тергромад. Якщо щодо Обухівської та Української питань майже немає, то склад Козинської залишається під питанням, – йдеться у повідомленні.

Про це KV стало відомо за результатами ІІІ з’їзду голів райрад Київської області, який відбувся 24 січня 2020 року.

Під час нього екс-директор Київського центру розвитку місцевого самоврядування Олег Любімов представив зміни до перспективного плану формування громад Київської області, який був затверджений розпорядженням Кабінету Міністрів від 18.11.2015 року № 1206 року (зі змінами).

Повідомляється, що в Обухівському районі можуть затвердити три громади:

  • Обухівську,
  • Українську і
  • Козинську.

Також наголошується, що в новій редакції перспективного плану з’явилася Козинська ОТГ, оскільки жителі і керівництво Козина висловили бажання бути центром ОТГ. З ними повинні об’єднатися

  • Великі Дмитровичі,
  • Підгірці і
  • Старі Безрадичі.

Однак, жителі Старих Безрадичів категорично проти Козинської громади і наполягають на приєднанні до Обухова.

Довідково:

Обу́хівський райо́н — район України у центральній частині Київської області на правому березі Дніпра. Землі району з півночі починаються на 30-у кілометрі від м. Києва обабіч автотраси Київ—Донецьк і простягаються на південь до 60-го кілометра. Районний центр — Обухів. Населення району становить 75 184 чол., (на 1 травня 2018). Площа району 773 км². Утворено 15 грудня 1966 року.





Source link