Їздили нетверезими: в Броварах та районі правоохоронці зловили 10 порушників | Трибуна

image
4 Листопада 2020, 00:59
Поділитися:

Упродовж минулого тижня правоохоронці Броварщини виявили 10 водіїв, які керували транспортними засобами в стані сп’яніння, інформують у Броварському відділі поліції.

Так, опівночі 25 жовтня, у Броварах на вул. Гоголя патрульні зупинили 49-річного чоловіка, який керував автівкою в стані сп’яніння. А близько 5 год на під’їзді до Броварів із боку Калинівки, правоохоронці зупинили нетверезого 25-річного молодика, який керував Ford. На обох порушників складено протоколи про адмінпорушення.

Цього ж дня о 7:35 у Броварах на вул. Київській патрульні зупинили КІА, за кермом якого перебував у стані сп’яніння 49-річний чоловік. А близько 16:30  в Княжичах на вул. Слави правоохоронці склали адмінпротокол на нетверезового  41-річного водія HONDA DIO.

У вівторок, 27 жовтня, у стані сп’яніння Красилівкою їздив на «дев’ятці» 66-річний місцевий мешканець. Правоохоронці зупинили чоловіка на вул. Київська та склали протокол про адміністративне правопорушення.

Ще один протокол за водіння автівки в нетверезому стані поліціянти склали наступного дня на 31-річного водія «шістки» на вул. Київська в с. Шевченкове. Сьоме порушення протягом минулого тижня щодо водіння атомобіля в нетверезому стані, патрульні зафіксували у Великій Димерці на вул. Броварській – 37-річний чоловік керував Volkswagen.

Ще трьох нетверезих водіїв правоохоронці зафіксували 31 жовтня -1 листопада на під’їзді до Броварів та в с. Калита на вул. Миру, а ближче до вечора 1 листопада – в с. Гоголів на вул. Європейська. На всіх трох водіїв, яким 33, 39 та 40 років, поліціянти склали адмінпротоколи.

Загалом за керування авто в стані сп’яніння, протягом минулого тижня правоохоронці склали 10 протоколів про адміністративні правопорушення та направили до суду для прийняття рішення.

Адмінпротоколи складено за ст.130 КУпАП (керування транспортним засобом особою, що перебуває в стані алкогольного або наркотичного сп’яніння) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Зазначимо, що адміністративна відповідальність за керування транспортним засобом у стані сп’яніння (ст. 130 КУпАП) станом на 1.11.2020 р. передбачає:

за перше правопорушення протягом року — штраф 10 200 гривень і 1 рік позбавлення права керування транспортним засобом;за повторне правопорушення протягом року — штраф 20 400 гривень і 3 роки позбавлення права керування транспортним засобом;за третє і більше порушень протягом року — штраф 40 800 гривень і 10 років позбавлення права керування транспортним засобом.

Нагадуємо, що максимально допустимий рівень алкоголю в крові — 0,2 проміле.

Джерело: Трибуна – Бровари