Їстівні букети Лари Токовенко з Макарова – Макарів Діловий

image
1 Квітня 2021, 15:11
Поділитися:

Чи приходилося вам дарувати колись своїй близькій людині букет квітів? Гадаємо, що так. А от їстівний букет?

Такі незвичайні дарунки зараз все більше набирають популярності. Це не лише красиво та оригінально, але й корисно в побуті! Можна і полюбуватися красою, а можна і посмакувати.
Виготовленням таких от букетів вже не перший рік займається макарівчанка Лара Токовенко.

Почала вона творити ще в 2019 році.
«Ідею створення я колись побачила в соцмережах. Там були і є неймовірно красиві роботи. Це була школа фудфлористики. Я дуже надихнулася і вирішила цьому навчитися. Саме в тій школі я і освоювала цю техніку», – розповідає майстриня. Зараз Лара має 4 сертифікати про навчання.
Вона виготовляє подарунки для різної вікової категорії людей, букети та композиції з шоколаду, зефіру, фруктів, ягід та квітів. Присутні композиції навіть з ковбас та сиру. Також в період новорічних свят рукодільниця ще виготовляє віночки та ялинки з натуральних матеріалів.

Із хобі це дуже скоро перетворилося в бізнес. «Зараз свої роботи я продаю. Але задоволення отримую від кожної роботи , не менш як і раніше. Найбільшу радість отримую від емоцій замовників. Це мене і надихає на створення нових композицій», – розповідає героїня. До речі, майстерня їстівних подарунків Лари Токовенко знаходиться на першому поверсі в ТЦ «Фаворит».

До кожного виробу майстриня ставиться як до окремого витвору мистецтва. В голові живе ідея і певний образ. І найважливіше – правильно реалізувати цей задум в реальності.

Про одну із своїх найважчих робіт Лара каже так: «Найскладнішим був букет для моєї куми, це букет «Балерина». Техніка і виконання потребувало не малих зусиль. Його вага була понад 3 кг. Коли я його збирала, майже весь час всю вагу я тримала в одній руці. А це година чи півтори. Але результат того вартий! Вона була задоволена, і це головне».

У цій справі макарівчанці словом та ділом допомагають її рідні.
«Чоловік привозить ту екзотику з Києва, яку не можливо купити в Макарові. Доволі часто так. Донька теж допомагає в технічних питаннях і в оцінці роботи», – ділиться Лара.

Ось такі незвичайні хобі є у нашому містечку. Майстрині та героїні нашого матеріалу бажаємо натхнення та чудових робіт, а всім читачам – гарного дня! Нехай він пройде з користю!

Джерело: Макарів Діловий