Їх п’ють гіпертоніки: таблетки від тиску, які викликають рак

image
23 Червня 2019, 12:02
Поділитися:

В активних діючих речовинах препаратів від гіпертонії – валсартаном, лозартаном та ірбесартаном виявлено канцерогени. Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів у США (FDA) повідомило про відкликання препаратів, які відносяться до групи ангіотензинових рецепторів II (ARB), повідомляє Obozrevatel.

У цих активних фармацевтичних інгредієнтах  ідентифіковано домішки N-нітрозодиметиламіну (NDMA), який викликає рак.

За даними FDA, забруднені канцерогеном діючі речовини закуповувалися в Індії, Китаї, США у фармацевтичних компаній Hetero Labs Limited, Zhejiang Huahai Pharmaceuticals і Mylan Pharmaceuticals.

Українські компанії пропонують заміну кожному з трьох препаратів: валсартан має близько 70 аналогів, лозартан – 60, ірбесартан – 20. Наш фармринок сформований попитом хворих, а, як відомо, серцево-судинні захворювання не здають лідируючих позицій і залишаються основною причиною смерті в усьому світі.

В Америці лікарські засоби з підтвердженими підвищеними рівнями NDMA відкликали, оскільки вони представляють реальну загрозу здоров’ю хворих.

Для довідки: безпечна добова доза NDMA для людини не має перевищувати 0,096 мікрограма, якщо приймати тривало. При підвищеному тиску такі препарати призначаються довічно, а це –  бомба уповільненої дії.

Головне фото – з Інтернету

Джерело: Трибуна Бровари