Євросоюз засудив чергову масовану атару рф проти цивільної України

Євросоюз засудив чергову масовану атару рф проти цивільної України
29 Грудня 2023, 18:11
Поділитися:

29 грудня 2023 г. 18:03

Високий представник ЄС Жозеп Боррель засудив масовану атаку Росії на українські міста і підтвердив підтримку України з боку Євросоюзу.

Про цеKВ дізналася з допису Жозепа Борреля у соцмережі.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“За одну ніч Росія здійснила одну з найбільших атак з моменту повномасштабного вторгнення в Україну на міста та населення”, – сказано в дописі голови європейської дипломатії в мережі “Х” (раніше відомої як Twitter).

Боррель засудив цей “черговий боягузливий і невибірковий напад на школи, станцію метро та лікарню”. Та запевнив, що “ЄС підтримує Україну стільки, скільки буде потрібно”.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Раніше Борреля, рано вранці Посол США в Україні Бріджит Брінк відреагувала у тій же мережі на масовану ракетну атаку російських окупаційних військ по низці українських міст. Брінк наголосила на необхідності продовжити фінансування України, яка бореться з російською агресією.

А міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що хоче, аби звуки вибухів в Україні чули ті, хто пише про готовність Путіна до переговорів. І що відповіддю міжнародної спільноти на масовані ракетні атаки має стати безперервна фінансова і військова підтримка України.

“Нашою єдиною колективною відповіддю може і повинна бути безперервна, потужна і довгострокова військова та фінансова допомога Україні. Лише більша вогнева міць може змусити замовкнути російський терор”, – підкреслив Кулеба.

Читайте: Головнокомандувач Залужний оприлюднив подробиці масованої атаки росіян на Україну 29 грудня

Фото: EEAS

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона