Європейці дадуть кошти на київські трамваї, автобуси та фунікулер

image
12 Березня 2019, 16:28
Поділитися:

Києв хоче оновити парк міського комунального транспорту за рахунок позики у 50 млн євро від Європейського інвестиційного банку, яку місто планує узяти на 10 років на вигідних умовах. Кошти будуть надані у рамках проекту “Міський громадський транспорт України”, який спільно із Банком реалізовує український Уряд.

Рішення про це схвалила Постійна комісія Київської міської ради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку на своєму засіданні 12 лютого 2019 року та рекомендувала затвердити його Київраді.

В рамках проектів укладено субкредитні угоди, які передбачають, що підписантами договорів є Міністерство фінансів, Міністерство інфраструктури, Київська міська рада та комунальне підприємство “Київпастранс”. Кінцевим бенефіціаром є Київська міська рада. Закон про місцеве самоврядування передбачає затвердження цієї угоди, – повідомив на засіданні Комісії директор Департаменту фінансів КМДА Володимир Рєпік. 

За його словами, в рамках угоди банку із “Київпастрансом” діють три підпроекти. Вони стосуються трьох напрямів оновлення комунального транспорту. А саме:

– оновлення трамвайного парку за 24,9 млн євро,

– оновлення автобусного парку за 18,6 млн євро,

– придбання кабін фінікулеру за 6,5 млн євро.

– Умови угоди, ми вважаємо, є прийнятними для України — низькі процентні ставки та довготривалий термін користування коштами, – підкреслив він.

За словами Олега Рєпіка, термін дії кредитної угоди складає 10 років із пільговим періодом, а процентна ставка – близько 2%.

– Якби ми робили запозичення на відкритому ринку, ставка по цих коштах доходила би до 8% річних, – наголосив він.

 

Дивіться красиві відео та цікаві репортажі на нашому каналі в Youtube!

Джерело: Вечірній Київ