“Європейська Солідарність” Київщини вважає дії керівництва Київської обласної ради цинічними та незаконними

image
8 Квітня 2021, 14:46
Поділитися:

8 апреля 2021 г. 14:43

Сьогодні, 8 квітня, не зважаючи на складну епідситуацію, проходить позачергова друга сесія Київської облради. Депутати фракції “Європейської Солідарності” продемонстрували свою незгоду з таким рішенням не з’явившись на засідання у повному складі. Фракція вважає, що через порушення процедурних норм сесія є незаконною. До того ж на розгляд винесено багато питань, які мають плановий характер та включені до порядку денного чергової сесії.

Про це KV стало відомо з повідомлення на сторінці в Facebook “Європейської Солідарності Київщини”.

“Фракція “Європейської Солідарності” вважає неприпустимою ситуацію, коли керівництво області ставить свої інтереси вище інтересів мешканців області. Головне питання, яке мала б розглядати облрада – це питання допомоги медичній сфері у зв’язку з критичною ситуацією, що склалася в області.Фракція “Європейської Солідарності” вважає дії сьогоднішнього керівництва Київської обласної ради цинічними та незаконними і відмовляється брати участь у організованому ним “шабаші”, – йдеться у повідомленні.

У заяві підкреслюється, що влада області призначила позачергове засідання облради не задля підтримки медичної галузі, а задля вирішення власних питань, тому що більшість проєктів рішень, запропонованих на позачергову сесію, мають плановий характер та включені до порядку денного чергової сесії (призначена на 12 квітня та скликана розпорядженням голови Київської обласної ради ще від 05 березня 2021 № 90, але вже двічі з незрозумілих причин переносилась).

Також, зазначається, що аналіз пропонованих проєктів рішень свідчить про спроби влади протягти понад 20 питань без опрацювання та вивчення, а депутати фракції в незаконний спосіб усунені від виконання депутатських обов’язків, оскільки не включені в жодні депутатські комісії, та не отримали можливості опрацювати питання, які виносяться на розгляд.

в Телеграм

У заяві повідомляється, що згідно з чинним законодавством, рішення про скликання сесії доводиться до відома депутатів не пізніше, аніж за 10 днів, у виняткових випадках – не пізніше, як за день.

“Ці норми “Закону про місцеве самоврядування в Україні” порушено. Фактично скликана керівництвом ради сесія незаконна, а всі ухвалені рішення можуть бути оскаржені в суді”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, глава Київоблради Олександр Скляров 8 квітня скликав позачергову другу сесію колегіально органу Київщини. При цьому, як заявляють депутати облради, деякі норми закону і регламенту КОС були порушені. Раніше в облраді заявляли про наміри зовсім не проводить засідань в період дії карантинних обмежень.

Читайте: Театр абсурду, або Як Київська обласна рада запланувала нелегітимну сесію

Фото: сторінцка в Facebook “Європейської Солідарності Київщини”

КиевVласть

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона