Європарламент визнав Голодомор геноцидом українців

image
15 Грудня 2022, 19:34
Поділитися:

15 грудня 2022 г. 19:25

Європейський парламент (ЄП) засудив дії радянської влади часів Сталіна, які призвели до загибелі мільйонів українців, і закликав усі країни та організації, які ще цього не зробили, наслідувати цей приклад і визнати геноцидом Голодомор геноцидом українців. Крім того, депутати ЄП звинуватили нинішній російський режим у порушенні суверенітету та територіальної цілісності України, прагненні ліквідувати Україну як національну державу та знищити ідентичність і культуру її народу.

Про цеKВ стало відомо з релізу для преси ЄП.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

У резолюції, прийнятій у четвер (15 грудня 2022 року – KВ), Європарламент визнає голод, завданий радянським режимом Україні в 1932-1933 роках – відомий як Голодомор – геноцидом.

Євродепутати рішуче засуджують ці дії, які призвели до загибелі мільйонів українців, і закликають усі країни та організації, які ще цього не зробили, наслідувати цей приклад і визнати це геноцидом”, – йдеться у резолюції ЄП.

У ній сказано, що відбілювання та прославлення тоталітарного радянського режиму та відродження культу радянського диктатора Йосипа Сталіна призвели до того, що Росія сьогодні є державним спонсором тероризму.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Євродепутати також засуджують жахливі злочини Росії, які в черговий раз здійснюються проти українського народу, такі як цілеспрямоване знищення цивільної енергетичної інфраструктури України взимку”, – мовиться в пресовому релізі ЄП.

Посилаючись на радянські часи, резолюція звинувачує нинішній російський режим у порушенні суверенітету та територіальної цілісності України, прагненні ліквідувати Україну як національну державу та знищити ідентичність і культуру її народу.

Україна тривалий час закликає світ визнати організований радянським режимом Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу.

На сьогодні це зробили 22 держави.

Читайте: Депутати Європейського парламенту закликають країни ЄС визнати Голодомор геноцидом українського народу

Фото: Getty Images

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона