“Євробачення-2023” в Україні не проводитимуть

image
23 Червня 2022, 22:51
Поділитися:

23 червня 2022 г. 22:44

Європейська спілка телебачення і радіомовлення опублікувала фінальне рішення щодо проведення конкурсу “Євробачення-2023”. Через війну в Україні EBU ухвалив рішення про перенесення заходу до іншої країни-кандидата.

Про це KВ стало відомо зповідомленняЄвропейської спілки телебачення і радіомовлення, опублікованого сьогодні, 23 червня.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“EBU повністю розуміє розчарування, викликане оголошенням про те, що конкурс пісні “Євробачення 2023″ не може бути проведений в Україні, країні-переможниці цього року. Рішення було продиктовано обов’язком EBU забезпечити виконання умов, що гарантують безпеку та безпеку всіх, хто працює та бере участь у заході, планування якого необхідно розпочати негайно в країні, яка приймає”, – зазначили у заяві.

Організатори також додали, що зазвичай для роботи на конкурсі акредитовано щонайменше 10 000 осіб, а сам захід відвідує ще близько 30 000 фанатів з усього світу. Втім, через війну в Україні делегації “неохоче їхатимуть на конкурс”.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“EBU з жалем ухвалив рішення про перенесення заходу до іншої країни і продовжить обговорення питання про пошук потрібного місця для проведення “Євробачення” наступного року”, – підсумували організатори.

Як інформувалаKВ, цього року переможцем національного пісенного конкурсу “Євробачення-2022” став український колектив Kalush Orchestra, набравши 631 бал за пісню “Stefania”. Це вже третя перемога України за часів існування конкурсу.

Читайте: Україна розпочинає підготовку до “Євробачення-2023”, – Офіс Президента

Фото:EBU

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона