Єврейська конфедерація України прокоментувала заяви путіна щодо єврейського коріння Зеленського та покриття ним “неонацистського режиму”

image
6 Вересня 2023, 14:55
Поділитися:

6 вересня 2023 г. 14:44

Нещодавно російський президент у своїй промові вкотре торкнувся єврейського коріння Президента України Володимира Зеленського. путін звинуватив “західних кураторів” у тому, що це вони “призначили” Зеленського головою сучасної України, щоб прикривати злочини неонацистів – нащадків українців, які під час Голокосту знищили півтора мільйони українських євреїв. При цьому російський президент посилався на нібито коментарі “простих громадян Ізраїлю”, які говорять про це в інтернеті. У Єврейській конфедерації України прокоментували заяви путіна.

Про це KВ стало відомо з повідомлення на офіційному сайті Єврейської конфедерації України.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

У відповідь на провокаційні антисемітські висловлювання російського президента у Єврейській конфедерації України заявили, що Володимир Зеленський – законний та демократично обраний більшістю українських громадян Президент.

“Цей вибір зробив саме український народ, а не західні куратори, як стверджує Путін. Україна, на відміну від Росії, – демократична держава, в якій президенти не призначаються довічно.

Те, що на чолі держави опинився етнічний єврей, дає єврейській громаді України лише додатковий привід для гордості”, – зазначили у конфедерації.

У конфедерації також заявили, що “український неонацизм” – абсолютний міф, народжений російською пропагандою. Зазначається, що українська єврейська громада ніколи в сучасній історії не розвивалася та не процвітала так, як у незалежній Україні, а пік цього розквіту припав якраз на початок 2022 року.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Щодо коментарів “простих громадян Ізраїлю”, про які говорив путін, у Єврейській конфедерації України заявили, що громадяни Ізраїлю займають щиру проукраїнську позицію.

“Численні соціологічні опитування показують незмінно високу підтримку ізраїльтянами України на рівні близько 80%. Під час російських обстрілів в Україні гинуть, зокрема, і євреї. У лавах ЗСУ сьогодні воюють чимало етнічних євреїв з України та Ізраїлю”, – йдеться у повідомленні.

Крім того, у конфедерації зауважили, що у період Голокосту ініціаторами та виконавцями “остаточного вирішення єврейського питання” були саме нацисти.

“Щодо українців-колабораціоністів, то під час Другої світової війни колаборанти були у всіх країнах Європи. При цьому в Радянському Союзі більшість колаборантів складали саме росіяни. За деякими даними, з вермахтом співпрацювало до 500 тисяч росіян”, – йдеться у заяві конфедерації.

Також в Єврейській конфедерації України додали, що Україна посідає четверте місце у світі за кількістю Праведників народів світу – неєвреїв, які рятували євреїв під час Голокосту. За версією Яд Вашем, 2691 українець удостоєний цього почесного звання. За даними українських дослідників, кількість Праведників-українців може перевищувати 10 тисяч. На їхньому рахунку – десятки тисяч врятованих життів євреїв.

“Єврейська конфедерація України категорично відкидає усі звинувачення, висловлені Володимиром Путіним на адресу Президента України Володимира Зеленського та українського народу. Ми вважаємо це черговою спробою країни-агресора використати неонацистські наративи для виправдання свого вторгнення в Україну”, – заявили в Єврейській конфедерації України.

Під заявою свої підписи залишили президент Єврейської конфедерації України Борис Ложкін, Головний рабин Києва та України Яків Дов Блайх, директорка Єврейської конфедерації України Інна Іоффе.

Нагадаємо, у квітні 2023 року начальник служби військового капеланства Збройних Сил України полковник Олексій Терещук уповноважив Рабина Дмитра (Давіда) Мільмана бути священнослужителем від релігійної організації у Збройних Силах України (ЗСУ).

Читайте: В Україні вперше призначили офіційного рабина ЗСУ

Фото: ВВС

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона