Єдиний квиток для всіх: що кияни думають про Kyiv Smart Card

image
11 Вересня 2019, 13:56
Поділитися:

Громадський транспорт Києва підключають до автоматизованої системи оплати проїзду, тому кияни потрохи почнуть забувати  про талончики і жетончики. На заміну їм прийде оплата банківською карткою, Карткою киянина або єдиним проїздним на всі види транспорту.

З 31 жовтня кияни зможуть сплачуватимуть  за проїзд у громадському транспорті єдиним квитком Kyiv Smart Card та разовим QR-квиток. Його дія буде поширюватись на метрополітен, фунікулер, міську електричку, трамваї, тролейбуси, автобуси та навіть у маршрутних таксі.

«Вечірній Київ» вирішив дізнатися у киян, що вони думають про нову систему проїзду.  Лише невелика частина опитаних вже перейшла на  е-квиток, інші ж користуються зеленими картками, банківськими або ж продовжують стояти у чергах.

Для мене це щось дуже нове й поки що мені зручно користуватись звичайним проїздним. Дуже добре, що впроваджують безготівкову оплату проїзду, – коментує псажирка трамваю Олена.

Але є люди, які вже активно користуються Kyiv Smart Card і цілком задоволені результатом.

Мені набридло передавати гроші за проїзд, стояти у чергах, а ще дратує, коли на здачу дають величезну жменю копійок, – коментує пасажир Андрій. – Користуюсь електронним квитком і мені дуже подобається, тому придбав картки для усієї родини.

Нагадаємо, як користуватися і де поповнювати електронний квиток.

Відеооператор – Олександр БАРКІН

 

 

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ