Єдину в Обухівському районі печеру захопили рейдери

image
14 Жовтня 2022, 00:24
Поділитися:



Київська область, Обухівський район, Обухівська тергромада. Київський лісгосп просить у екологів допомоги у боротьбі з рейдерами-«окупантами», які відібрали у нього 87 га лісу та майбутній заказник «Печера Геонавт».

Про це йдеться на сторінці КЕКЦ, передають Хроніки Обухова.

Київський лісгосп звернувся за допомогою до Київського еколого-культурного центру ( КЕКЦ) у боротьбі з рейдерами-«окупантами», які за допомогою земельних махінацій відібрали у лісників 87,9 га лісу, у тому числі майбутній заказник «Печера Геонавт», в Обухівському районі Київської області біля села Ходосівка, йдеться у повідомленні.

Екологи переконані, що без згоди Київського лісгоспу вся територія вже поділена на 67 земельних ділянок, які незаконно продаватимуться під котеджі.

При цьому буде знищено великий лісовий масив, куди входить територія майбутнього заказника «Печера Геонавт», який створював Київський еколого-культурний центр (КЕКЦ). Печера Геонавт – єдина в Київській області печера природного походження, яка також буде знищена, зауважили вони.

КЕКЦ підтримає Київський лісгосп і подаватимемо до суду на рейдерів. Наразі КЕКЦ веде 4 суди у Києві на захист від рейдерів нами створеного заказника «Троєщинські луки», а також днями ми виграли суд на захист від рейдерів Білоцерківського (Фастівського) лісгоспу та заказника «Урочище Унава» площею 267 га, додали в КЕКЦ.





Source link