Є звіт про розкопки у Борисполі, немає грошей

image
10 Березня 2019, 20:45
Поділитися:

Представник Бориспільського державного історичного музею Наталія Година доповіла на сесії Бориспільської міськради 7 березня, що на Летському городищі при розкопках виявлено шар кераміки, що може нести у собі інформацію про історію Борисполя.
Потрібне дофінансування у сумі 95 000 грн для продовження археологічних робіт (земельна ділянка між вул. Небесної Сотні та Верхній Вал), — наголосила доповідачка, — щоб дізнатися точний вік Борисполя. Метод шурфування допоможе це зробити — при ньому викопуються шурфи розміром 2 на 2 м, і земля виймається та досліджується шарами.
Наталія Година наголосила, що на попередню сесію були подані розрахунки і кошториси, але депутати відмовили через відсутність звіту. Тепер такий є, він поданий до міської ради.

«За перші дослідження Летського городища проголосували лише міський голова Анатолій Федорчук та чотири депутати — Євген Грона, Олег Верес, Ігор Петренко, Людмила Тищенко та Рустам Хамракулов; те голосування, що дало початок дослідженню, є історичним, а інформація про нього зберігається в фондах музею», — зазначила доповідачка.

Людмила Пасенко, заступник міського голови, зауважила, що директор музею має особисто подати звіт на сесію, на що отримала відповідь: директор на лікарняному, а, щоб продовжити дослідження, необхідно, крім фінансування, зібрати відповідні документи та дозволи, що займе півроку, тому потрібно не зволікати з рішенням.
Міський голова Анатолій Федорчук запропонував підійти до питання виважено: написати листа на розгляд депутатських комісій, а тоді винести питання на сесію.

«Якщо зараз проголосуємо за виділення коштів, рішення буде нікчемним, бо дане питання не внесене до програми фінансування», — зазначив голова.

Депутати вирішили звіт музейників взяти до відома, і вивчити це питання. Нагадаємо, раніше була дискусія про те, що має бути на місці розкопок: будівництво, і яке саме, чи зелена зона.

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама