Яворівський райсуд Львівщини на рік відсторонив Владислава Атрошенка від виконання обов`язків мера Чернігова, Атрошенко подає апеляцію

image
8 Грудня 2022, 09:16
Поділитися:

8 грудня 2022 г. 09:00

Вчора, 7 грудня, Яворівський районний суд Львівської області за протоколом Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) на рік відсторонив Владислава Атрошенка (на фото) від виконання обов’язків мера Чернігова. Суть протоколу НАЗК – Атрошенко порушив Кодекс України про адміністративні правопорушення (КУпАП). Ймовірно, рішення про відсторонення Атрошенка від виконання обов’язків мера Чернігова суд прийняв не без сприяння з боку Офіса Президента (ОП), бо НАЗК вимагав лише покарання у вигляді штрафу. Владислав Атрошенко звернувся до Президента Володимира Зеленського та запевнив, що буде подавати апеляцію.

Про це KВ стало відомо з релізу НАЗК, від власного джерела в правоохоронних органах і відеозвернення на Facebook-сторінці мера Чернігова Владислава Атрошенка.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“7 грудня за протоколом НАЗК про конфлікт інтересів у Чернігівського міського голови Владислава Атрошенка Яворівський районний суд Львівської області виніс рішення про те, що чиновник діяв в умовах реального конфлікту інтересів. У серпні 2022 року Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко дав розпорядження своєму водієві вивезти автівку дружини Tesla Model X за кордон. Чиновник діяв в умовах конфлікту інтересів, адже водій забезпечує транспортне обслуговування міського голови виключно в межах виконання ним посадових обов’язків. Вже у вересні НАЗК склало протокол щодо конфлікту інтересів у Чернігівського міського голови за ч.ч. 1, 2 ст. 172–7 КУпАП – порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів. Суд постановив визнати мера Чернігова винним у адміністративному правопорушенні, передбаченому ч.ч. 1 та 2 ст. 172–7 КУпАП та накласти на нього штраф у розмірі 6800 гривень. Крім того, тепер чиновник на рік позбавлений права обіймати посади, що пов’язані з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування”, – сказано в повідомленні НАЗК.

Джерело КВ в правоохоронних органах повідомило, що мер Чернігова Владислав Атрошенко двічі в цьому році у власних справах виписував закордонне відрядження для свого службового водія, що зафіксовано прикордонною службою, а також виписував на свого водія муніципальне паливо. Проте, за словами джерела КВ, НАЗК, незважаючи на системні порушення закону, планувало лише оштрафувати мера Чернігова.

“Ймовірно, про цей протокол стало відомо в ОП, який системно конфліктує з Владиславом Атрошенком, – і чиновники скористались неодноразовим порушенням ч.ч. 1 та 2 ст. 172–7 КУпАП, щоб на законних підставах на рік відсторонити Владислава Атрошенка від виконання обов’язків міського голови”, – сказав співрозмовник КВ.

Водночас, джерело КВ не змогло відповісти на запитання, чи йдеться тут саме про тиск на суд з боку ОП.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Водночас Владислав Атрошенко записав відеозвернення до Президента Володимира Зеленського:

“Сьогодні (7 грудня, – KВ) рішенням однієї людини була перекреслена воля майже 80% чернігівців. Чи є в країні хоч одна людина, яка повірить, що суддя Яворівського районного суду Львова без тиску з Офісу Президента прийняв рішення відсторонити міського голову Чернігова права обіймати посаду мера терміном на 1 рік?

Дуже символічно, що сталося це в День місцевого самоврядування України – за вказівкою ваших підлеглих.

Таким чином ваші підлеглі, пане Президенте, яскраво показали, що вони думають про місцеве самоврядування та яке місце відводять демократії та народу України.

Я розумію, пане Президенте, що Вашим підлеглим, з вікна нового “Порше” (натяк на заступника керівника ОП Кирила Тимошенка, який їздить новому “Porsche” за 100 тис. доларів і орендує за 230 тис. гривень щомісячно маєток київського забудовника Ігоря Ніконова, – KВ) важко розгледіти закон, тяжко зрозуміти людей, мешканців напівзруйнованого Чернігова та усвідомити головну річ: в країні йде війна.

І під час війни місцеве самоврядування стало ще одним фронтом, який, поки наші воїни на передовій, захищає сім’ї українців тут. Вдома. Відбудовує міста. Забезпечує їх життєдіяльність.

Ініціаторам рішення про моє відсторонення це важко усвідомити.

Але від імені містян хочу запитати:

Як влада буде дивитись у вічі чернігівцям, які ціною життів своїх рідних зупинили навалу на Київ?

Як пояснить людям, що чиновники з Офісу Президента зайняті руйнівною політичною війною, поки наші хлопці гинуть на війні справжній?

Як розповісти, що поки вся країна воює ЗА свободу та демократію, тут в серці країни чиновники роблять все щоб свободу та демократію знищити.

Я не знаю.

Сподіваюся у центральної влади є відповідь.

Пане Президенте, якось ви сказали, що найбільшою помилкою України було безпечне ставлення до росії. Гіршою помилкою може бути лише зневажливе ставлення до народу України.

Журнал “Тайм” назвав Вас та “дух України” Людиною року за те, що спонукаєте людей і народи об’єднатися для захисту свободи, за нагадування світові про тендітність демократії. Україна протистоїть зовнішньому ворогу в його спробах знищити нашу свободу. У Ваших силах не дати ворогу внутрішньому знищити демократію.

Дорогі чернігівці!

Ми разом з вами від початку війни.

Чернігів – Місто-герой.

Місто дивилося смерті в очі. Але вистояло. І ми з вами вистоїмо.

Я залишаюся. Я нікуди не йду. Я обов’язково подаватиму апеляцію. Вважаю це справою честі. Боротьбою за все місцеве самоврядування. Проти його знищення. Вся Україна спостерігатиме за рішенням Апеляційного суду. Політикани програють. А Чернігів переможе. Бо правда завжди перемагає”.

Нагадаємо, мер Чернігова та колишній власник ПАТ “Київхліб” Владислав Атрошенко товаришує з мером Києва Віталієм Кличком. Влітку минулого року Кличко та Атрошенко підписали меморандум про об’єднання зусиль та спільну участь у виборах партій “Рідний дім” та “УДАР”.

Читайте: Палатный заявил о требовании к власти прекратить политпреследование представителя команды “УДАР Виталия Кличко” Атрошенко

Фото: Facebook Владислава Атрошенка

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона