Ялинка 2020: яким буде новорічний Бориспіль

image
29 Листопада 2019, 13:55
Поділитися:

В Україні й світі вже в розпалі підготовка до різдвяних і новорічних свят. «Вісті» з’ясовували, чим порадує містян святковий Бориспіль.

Нова хвоя

«На новорічні обновки для прикрашання ялинки немає грошей, — наголосив перший заступник Бориспільського міського голови Микола Корнійчук. — Ялинку нову і гарну місто придбало торік. У перших числах грудня почнемо її встановлювати на Європейській площі. Плануємо, що відкриття новорічної ялинки з повною ілюмінацією площі відбудеться 19 грудня, на свято Миколая». На думку відповідальних за декорування, прикрас для новорічного дерева вистачає.

Святкові вогні

Також, за словами Миколи Корнійчука, нині оголошено тендер на купівлю нової ілюмінації-розтяжки через вулицю Київський Шлях. Бо наявна вже застаріла морально і фізично. У міськвиконкомі кажуть, що святковий декор дешевше замінити на новий, ніж ремонтувати. Також розглядається можливість встановити на площі новий елемент ілюмінації, але що саме це буде, дізнатися не вдалося.

«Гірлянди на деревах, які вогниками прикрашали Європейську площу протягом року, частково перестали працювати. Їх до свята відремонтують», — заявив Корнійчук.

Різдвяне містечко

19 грудня запрацює Різдвяне містечко на Європейській площі. Торгові точки-будиночки цілий рік стояли в очікування свята. Їх за теплої погоди облагородили ззовні — замінили тимчасову покрівлю на постійну. Заступник міського голови Людмила Ковальова повідомила, що тиждень тому було оголошено конкурс на право оренди будиночків Різдвяного містечка. Наголошує, ажіотажу поки що не спостерігається, тож яким буде торг біля ялинки – невідомо.

Жадібні підприємці

На запитання, яка робота проводиться  з місцевими підприємцями, щоб їхні власні чи орендовані будівлі у центрі Борисполя виглядали святково у новорічно-різдвяний період, Корнійчук заявив: «Ніякої!». У місті склалася така традиція: хто хоче привабити клієнтів, той не чекає вказівок і прикрашає вітрини та фасади торгівельних об’єктів. Наприклад, біля ТРЦ «Аеромол» встановлюється ялинка, магазин «Рошен» змінив оформлення вітрин на святкове. Але, як показує досвід попередніх років, у переважній більшості бориспільські підприємці «жлобляться» витратити 2-3 тис. грн на ілюмінацію, щоб наше місто виглядало святково. Європейська практика новорічного декорування будівель повільно приживається у Борисполі.

593 тис. грн на подарунки міським дітям

На новорічні свята з бюджету Борисполя виділено 593 тис. грн на подарунки дітям ДНЗ та для учнів 1-4 класів міських шкіл. Нині триває тендер на закупівлю подарунків, який проводить міське управління освіти та науки.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама