Який вигляд мають нові номерні знаки для електрокарів в Україні | Трибуна

image
23 Вересня 2020, 13:17
Поділитися:

В Україні на електромобілі вводять номерні знаки зеленого кольору. Нещодавно перші такі номери презентував у соцмережі Фейсбук засновник товариства «Electrocars Club Ukraine» Геннадій Мудрицький.

Ще в травні 2020 року заступник міністра енергетики та захисту навколишнього середовища України Олексій Рябчин ознайомив всіх із тим, який саме вигляд матимуть такі номерні знаки.

Також Рябчин наголосив, що провадження в Україні номерів зеленого кольору для електромобілів передбачено в проєкті Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення доступу до інфраструктури зарядних станцій для електромобілів» № 10405 від 27.06.2019.

«Як же приємно бачити результат своєї праці! Вітаю всю електромобільну спільноту з черговим маленьким кроком! – писав Олексій Рябчин. – Дуже чекаю, щоб побачити «зелені» номери для електромобілів не на картинках із ДСТУ, а на вулицях нашої країни. Сподіваюсь, що це відбудеться дуже скоро, після лібералізації або закінчення карантину».

Уже у вересні 2020 року «зелені» номерні знаки побачили світ.

Зелені номерні знаки для електромобілівЗелені номерні знаки для електромобілівЗелені номерні знаки для електромобілів

Фото – Олексій Рябчина

На фото — нові номерні знаки та серії для них згідно зі стандартом ДСТУ 4278:2019. Також окрема серія для електробусів, у яких спеціальна серія літеросполук.

Відповідно до стандарту ДСТУ 4278: 2019 будуть передбачені окремі серії для особистих електромобілів, електромобілів-таксі, електробусів та інших типів електричного транспорту.

У номерах для електромобілів використовуються не тільки символи, ідентичні для латиниці та кирилиці, а й чиста латиниця. Наприклад, електромобілі отримають поєднання виду Z*, Y*,  електромобілі-таксі – поєднання TV, TW, TY, TZ (та жовтий фон), електробуси – свою серію і т.д.

Зелені номерні знаки для електромобілівЗелені номерні знаки для електромобілів

Фото – Геннадія Мудрицього

«Не сильно вони й зелені», – пише засновник товариства «Electrocars Club Ukraine» Геннадій Мудрицький. На фото він тримає зелені «номери» в руках.

Головне фото – тематичне  AUTO.RIA

Читайте також:

1. 3D-номери на автомобілях: чи законні?

2. Електромобілі в Україні будуть із зеленими номерами

3. Нововведення для електромобілів: що змінилось із 1 січня 2020 року?

Джерело: Трибуна – Бровари