Якими новими інструментами в господарстві ви обзавелися?

image
27 Травня 2019, 12:15
Поділитися:

Автор Visnik, Опубліковано: Травень 27th, 2019

Хорошим господарем зараз стати неважко – ринок постійно пропонує щось новеньке, щоб порядкувати на городі, в саду, на обійсті, в домашній майстерні. Сучасні інструменти дозволяють виконати роботу швидко, якісно і головне – з мінімальними затратами фізичної праці. Чи придбали останнім часом наші земляки щось собі для полегшення роботи в господарстві, розпитували журналісти «Вісника».

Оксана Чернюк, 66 років, с. Сомкова Долина:

– У мене є три якісні сапки різного розміру. Вони виготовлені з нержавіючого металу, і я сапаю ними вже й не згадаю скільки років. А ось мій чоловік Володимир любить сапати плоскорізом, який купив не так давно. Між іншим, працювати плоскорізом не подобається не лише мені, а й доньці Альоні. Днями ми придбали електрокосарку. Нею коситиме син Саша. Він, як і донька, живе в Києві. Як і в кожного, хто має город, є у нас лопати, граблі, коса, секатор, обприскувач та інший інвентар, потрібний в господарстві.

Микола Корж, 54 роки, місто:

– На початку березня придбав німецькі садові ножиці. Це як великий секатор, ручки – по півметра. Обрізав ним кущі і дерева. Легко «клацає» гілки навіть півторасантиметрової товщини. Працювати – суцільне задоволення. Дав синові попробувати, то він як пішов чехвостити сад, що довелося зупиняти, – так захопився. А зараз відчуваю потребу в маленькій болгарці. Велика в мене є, але інколи треба виконати дрібні роботи з металом. Нею це робити незручно. Поки що прицінююся.

Василь Марченко, 39 років, місто:

– Якісь дрібні інструменти купую не так часто. Немає особливої потреби. З того, що купив останнім часом у господарство, так це мотокосу. Живу у приватному секторі, то такий засіб потрібен постійно. Минулого літа моя стара мотокоса почала занадто часто барахлити. Відпрацювала у мене не один рік, то подумував замінити її новою. Та, як ото буває, ніяк не міг зібратися. А цього року трава, бур’яни через дощі страшне як ростуть. Потрібен надійний інструмент, щоб з ними боротися. На ринку зараз цих кіс – які хочеш. Я подумав і купив не дуже дорогу. Вийшла трохи більше півтори тисячі. Двічі нею вже косив і поки що все добре.

Любов Іваненко, 60 років, с. Лецьки:

– Ми хоч і пенсіонери, але намагаємося не відставати від сучасних технологій. Раніше користувалися косою, тепер – мотокосою. Городи теж вручну не обробляємо. Мій чоловік Володимир змайстрував картоплекопалку, використавши мотор і деякі деталі старого мотоцикла «Мінськ». Також зробив пристосування для сапання грядок і обгортання картоплі. Йому достатньо роздивитися якийсь механізм, щоб самому виготовити подібний. Цього року наймали людину, яка посадила картоплю трактором. І для заготовки сіна винаймаємо відповідну техніку.

Віталій Бебешко, 48 років, с. Єрківці:

– В своєму фермерському господарстві поки що обходимось технікою, яка є в наявності. Звичайно, свого часу довелось поновити парк комбайнів і тракторів. Для якіснішого обробітку землі купуємо і різні навісні пристрої. Ось минулого року для прополювання міжрядь господарство придбало ротаційну борону. У цьому році поки що ніякого придбання не робили.

Анатолій Мартиненко, 52 роки, місто:

– Ось недавно купив бензопилку в Києві. Ціна була підходяща – 1200 гривень, спеціалізований магазин якраз торгував зі знижками. Недаремно кажуть: скупий двічі платить. Може, з півдесятка дрючків я перепиляв нею і пилка зламалась. Почитав на ній: «Made in China», не став навіть морочитись із поверненням у магазин, бо пришлють же таке саме. Поїхав у Київ і купив пилку німецької фірми Still. Це – зовсім інша якість, але й ціна вища. Тепер таки хочу повернути китайську пилку в магазин і забрати гроші, тільки сумніваюсь, що з цього щось вийде.

Джерело: Вісник Переяславщини