Яким був тариф на опалення у квітні?

image
17 Травня 2019, 12:54
Поділитися:

Яким був тариф на опалення у квітні?
Автор Visnik, Опубліковано: Травень 17th, 2019

Згідно з Постановою Кабінету міністрів України від 30 жовтня 2015 року №1037 «Про запровадження перерахунку вартості послуги з централізованого опалення залежно від температури зовнішнього повітря», до Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання гарячої води вносяться зміни такого змісту: розмір щомісячної плати за послуги з централізованого опалення для населення у разі відсутності у квартирі та на вводах у багатоквартирний будинок засобів обліку теплової енергії визначається виконавцем за відповідною формулою, враховуючи відхилення фактичної температури зовнішнього повітря та тривалість опалювального сезону від врахованих під час розрахунку діючого тарифу в конкретному місяці. Тобто розмір щомісячної плати за послугу з централізованого опалення (у разі відсутності засобів обліку) визначається згідно з нормативами (нормами) споживання та з урахуванням фактичної температури зовнішнього повітря і фактичної кількості діб надання цієї послуги в місяці, який є розрахунковим.

У квітні 2019 року тариф, розрахований з урахуванням середньої температури зовнішнього повітря, яке становило за даними підприємства +6 градусів за Цельсієм, та фактичних днів подачі тепла, склав у м. Переяславі-Хмельницькому (тепло подавалося 5 днів) – 2,81 грн/кв. м; в селі Циблі (тепло подавалося 6 днів) – 3,38 грн/кв. м опалювальної площі для населення у разі відсутності у квартирі та на вводах у багатоквартирний будинок засобів обліку теплової енергії.

Абонентська плата не змінилася – 4,89 грн/кв. м.

Таким чином тариф у квітні 2019 року для населення у разі відсутності у квартирі та на вводах у багатоквартирний будинок засобів обліку теплової енергії у м. Переяславі-Хмельницькому становить 7,70 грн/кв. м, в с. Циблі – 8,27 грн/кв. м. Для споживачів, в оселі яких з об’єктивних причин тепло не подавалось, нарахування за квітень 2019 року не проводились.

Тел. для довідок: 5-35-47, 5-46-28.

Адміністрація КП КОР «Переяслав-Хмельницьктепломережа»

Джерело: Вісник Переяславщини