Яким буде пам’ятник Сікорському у Жулянах і чому не провели творчий конкурс серед скульпторів

image
13 Червня 2019, 13:19
Поділитися:

Як повідомляв «Вечірній Київ», столичний скульптор Володимир Журавель працює над створенням пам’ятника Ігорю Сікорському, який можуть встановити вже наприкінці літа.

Нині скульптор пояснює, яким буде його витвір, і відповідає на питання про меценатів і чи був проведений конкурс на кращий проект пам’ятника.

Ігор Сікорський всесвітньо відомий авіаконструктор. Тому у скульптури крім постаті авіаконструктора буде ще одна головна деталь – модель першого в світі гелікоптера.

Володимир Журавель також повідомляє, що пам’ятник буде унікальним, адже матиме лише одну точку опори, триматиметься на одній точці.

Сам пам’ятник буде виготовленний з бронзи, яку покриють темно – зеленою патиною. Під фігурою буде стилізована напівсфера з граніту. Континенти і острови – з бронзи, пише Володимир. – По колу буде напис-опис. Загальна висота памятника з постаментом буде 7,2 м. Встановити його планують біля в’їзду в аеропорт «Київ» ім. І. Сікорського у Жулянах. Одразу скажу, що це ще не завершений твір, робота над ним триває. Оскільки я маю багато реалізованих успішних скульптурних проектів як в Україні, так і за її межами, до мене постійно звертаються різні компанії або меценати. Цього разу – також звернулися меценати і запропонували зробити пам’ятник І. Сікорському, що буде встановлений на приватній території аеропорту «Київ». І відповідаю тим, хто цікавився: в таких випадках конкурс не потрібен. Але буває по-різному, наприклад, з пам’ятником Іллі Муромцю. – Там територія міста і був проведений конкурс, за результатами якого переміг проект мого творчого колективу, хоча кошти були також меценатів.

-Є багато напрямків у мистецтві: реалізм, авангард, кубізм, сюрріалізм, contemporary і ін., і кожний з них має право на існування. Про смаки, як то кажуть, не сперечаються, – говорить Журавель.

Хоча я працював в багатьох нампрямках, на даному етапі працюю в стилі реалізму. А, Сікорський, який «зустрічатиме» киян і гостей міста в аеропорту, сподіваюся, радуватиме всіх, хто прилітатиме до нашого гарного міста!

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ