Яким буде новий бібліохаб для мешканців Деснянського району

image
6 Червня 2019, 08:40
Поділитися:

Вже у вересні деснянці отримають у користування нову сучасну бібліотеку.

Як підтверджує Деснянська РДА, саме такий термін здачі будівельного об`єкту «BiblioHub», який розташується у приміщенні колишньої бібліотеки для дітей № 115 по вул. Бальзака, 28. Від старої бібліотеки залишиться хіба що тільки приміщення, але й воно зазнало перепланування.

Вже завершено інженерні роботи, роботи з прокладання комунікацій, розпочато оздоблювальні роботи.  Проведено майже 50 відсотків запланованих робіт.

Проект «BiblioHub» розроблений за ініціативи мера столиці Віталія Кличка та підтримки Київської міської державної адміністрації.

Сьогодні бібліотека обслуговує 7 тисяч 850 користувачів на рік. Мета – створити нову модель бібліотеки, змінити дизайн, опції та обслуговування читачів. Нині приміщення поділили на зони за сучасними стандартами.  Це – відкритість, комфортність, креативність, мобільність, багатофункціональність, чіткість навігації по бібліотеці та безпека.

Приміщення матиме два поверхи: на 1-му – розмістяться абонементні зали та книгосховища, гардеробна та санітарні приміщення; на 2-му – читальні зали, ігрова кімната, адміністративні приміщення. «BiblioHub» також буде поділено на: зону сучасних комп’ютерних технологій, літературно-мистецьку зону, зону творчості, виставкову зону, зону вивчення іноземних мов, батьківську зону, розвиваючу зону для дошкільнят, релакс-зону.

Тут будуть проводити  презентацій, кінопокази, вернісажі, фотовиставки, експозиції, створять майстерні «Скарбниця творчих ідей», вивчатимуть іноземні мови, надаватимуть консультації для батьків від психологів, педагогів, медичних працівників, створять релакс-зону для відпочинку від буденних проблем.

Як дотримуються строки проведення капітального ремонту об`єкту перевірили голова Деснянської РДА  Геннадій Заболотний,  депутат Київради Ганна Старостенко, представники Департаменту культури КМДА. Вони зустрілися з виконавцем будівельних робіт та обговорили хід проведення капітального ремонту.

 

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ