Яку воду п’ють броварчани із кранів: результати лабораторних аналізів від КП «Броваритепловодоенергія»

image
4 Травня 2019, 20:54
Поділитися:

 Броварська міськрада оприлюднила результати аналізів питної води від КП «Броваритепловодоенергія». За даними комунального підприємства, питна вода в кранах броварчан безпечна.

Як зазначено в повідомленні на сайті Броварської міськради, на водоочисних спорудах залишкові концентрації реагентів, скорочений хімічний та бактеріологічний аналізи виконуються цілодобово (залишковий хлор – щогодини). В разі виявлення забруднення води, коригуються дози реагентів.

Джерелом централізованого водопостачання міста Бровари є річка Десна. У природній воді наявні органічні речовини та біологічні забруднення, які надають забарвленість, запах, присмак та є поживою для розвитку різних мікроорганізмів.

На водоочисних спорудах прийнята класична схема реагентної очистки води з відстоюванням та фільтруванням, хлоруванням для знезараження та запобігання подальшого мікробіологічного знезараження в трубопроводах. Питна вода подається цілодобово.

Виробничий контроль якості питної води здійснює хіміко – бактеріологічна лабораторія питної води, яка є структурним підрозділом КП «Броваритепловодоенергія». Організація діяльності лабораторії за контролем якості та безпечності питної води здійснюється згідно ДСанПІН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною».

Джерело: Трибуна Бровари