Якщо ви відчуваєте у собі бажання допомагати ветеранам у нашій територіальній громаді – ця інформація для вас!

image
21 Листопада 2023, 16:38
Поділитися:

Головна  /  Якщо ви відчуваєте у собі бажання допомагати ветеранам у нашій територіальній громаді – ця інформація для вас!

|  21. 11. 2023

Завданням держави є створити всі умови для комфортного повернення до цивільного життя наших Захисників та Захисниць, тому запроваджується повноцінна оплачувана професія -помічник ветерана.

Це – фахівець, який здійснює індивідуальний супровід ветеранів та сприяє у реалізації їх можливостей, прав, гарантій, пільг.

Вся комунікація помічника ветерана організовуватиметься за принципом «рівний з рівним». Цей принцип базується на тому, що лише ветеран може зрозуміти іншого ветерана, його стан та емоції. Тож коло таких помічників формуватимуть з-поміж самих ветеранів, які вже мають певний досвід післявоєнної інтеграції, або з членів їхніх сімей.

Дорожня карта (https://uszn.org.ua/pomichnyk-veterana-dorozhnya-karta-dlya-gromad-kandy…) для кандидатів та родин Захисників і Захисниць у якій можна дізнатися про:

– Хто такий помічник ветерана, яка його місія?

– Як його працевлаштують?

– Які послуги надає помічник ветерана?

– Хто може звертатись до помічника?

– Як долучитися: критерії відбору персоналу і алгоритм дій для кандидатів у помічники ветерана?

– Як і де готуватимуть помічників ветеранів?

– Як діяти ветерану, членам сім’ї загиблих Захисників, аби отримати супровід помічника ветерана?

Консультацію та допомогу в реєстрації кандидатам в помічники ветерана можна отримати за адресою : м. Біла Церква, б-р Грушевського 6, тел. 0962910106 (понеділок -п’ятниця з 09:00 до 17:30).

Джерело: Біла Церква – офіційний сайт