Якщо ми не хочемо отримати гетто, треба відмовитись від типових проєктів комплексного розвитку території забудови, – Насіковський

image
21 Серпня 2023, 12:38
Поділитися:

21 серпня 2023 г. 12:27

Питання відбудови кожного дня набирає свою актуальність. На думку експертів, підхід до будівництва нового житла має бути абсолютно переосмисленим і людиноцентричним – тільки так ми зможемо уникнути будівництва “гетто”.

Про це KВ стало відомо з публікації співзасновника і керуючого партнера групи компаній DIM Олександра Насіковського для The Page.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Якщо ми не хочемо отримати гетто, треба відмовитись від типових проєктів просторового зонування та комплексного розвитку території забудови. Є сталий набір інфраструктури — школи, садочки, амбулаторії, сервісні послуги від держави, однак разом з тим є чіткий та сформований запит реального попита на житло — центри соціального тяжіння, ком’юніті хаби для взаємодії та кооперації із сусідами, комерційні об’єкти під потреби мешканців”, – розповів Насіковський.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Так, на думку Насіковського, понад 70% інфраструктури і просторового наповнення має бути визначено згідно потреб мешканців і лише 30% виділено на стимулювання та управління соціальними потоками та заохочення бізнесів відкриватись на цих територіях.

Як раніше писала KВ, росіяни продовжують щоденно завдавати збитків житловій інфраструктурі України. Станом на серпень, більше 170 тис. кв.м житлової забудови необхідно буде комплексно відновлювати, використовуючи абсолютно нові правила й підходи.

Читайте: Понад 170 тис. кв.м житла, які ми втратили, потрібно буде відновити, – Олександр Насіковський

Фото: з відкритих джерел.

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона