Якою буде знижка на оплату за тепло

image
14 Січня 2020, 00:49
Поділитися:

Про це на плановій нараді у міського голови заявив директор КПТМ «Бориспільтепломережа» Володимир Палінка.

Володимир Палінка повідомив, що сума за тепло знизиться на 20%.

«У тарифі вартість газу – 6 235,51 грн за 1000 кубів, у грудні вартість газу становила 4 433, 89 грн. Тобто вартість блакитного палива була зменшена на 28%. У платіжках, які отримають споживачі за січень, є такий рядок, як «знижка». Тобто нарахована загальна сума, є знижка і вказано, скільки потрібно сплатити. У середньому знижка становить майже 300 грн», — зазначив директор Бориспільтепломережі.

Міський голова Анатолій Федорчук додав, що варто враховувати, яку кількість тепла споживає весь будинок. Якщо будівля обладнана будинковим лічильником, то ця вартість і буде вказана для сплати.

«Є випадки, коли в будинках різна плата за тепло. У одному за лічильником –32 грн, в іншому – 53 грн. Це свідчить про те, що в одному будинку є господар, а в іншому немає. Теплемережа відповідає лише за подачу тепла до будинку. Показання лічильника і норми використання тепла повинні регулювати ОСББ», — заявив мер.

Федорчук навів приклад будинка №7, що на вул. Шевченка, де нарахування на 30% більше, ніж в сусідніх будинках. Це свідчить про те, що в цьому будинку хтось із мешканців відбирає велику кількість тепла, а платити змушені всі мешканці.

Нагадаємо, наприкінці року уряд рекомендував місцевій владі знизити тарифи на опалення. Бориспіль відразу відгукнувся на цю рекомендацію.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама