Які продукти подорожчали в Україні: підсумки лютого

image
18 Березня 2019, 17:44
Поділитися:

За даними Державної служби статистики, у лютому 2019 року, у порівнянні з січнем, подорожчали 22 продукти соціального споживчого кошика з 31-го, або більше, ніж дві третини продуктів. Найбільше зросли в ціні овочі та крупи, а також риба і всі види хлібу. Натомість подешевшали яйця, м’ясо та птиця.

Про це розповів голова Української Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко на своїй сторінці у Facebook.

– Відбулося зростання вартості всіх видів хліба, молочної продукції, борщового набору (за винятком моркви), макаронів, борошна, гречки, ячної і манної крупи, пшона, цукру, сала, ковбаси та риби. Стали дешевше рис, яловичина, свинина, філе і тушка курки, яйця, яблука і морква. Не змінилась ціна на олію, – написав він.

За даними альтернативного дослідження цін, яке проводить Асоціація постачальників торговельних мереж, у лютому 2019 р, порівняно з попереднім місяцем, подорожчали наступні види продуктів:

  • капуста – на 13%,
  • картопля, вершкове масло і пшоно – на 3%,
  • сметана, яблука, батон і пшеничний хліб першого і вищого ґатунків – на 2%,
  • крупи ячні – на 1%.

 

Менше, ніж на 1%, зросла вартість:

  • макаронних виробів,
  • борошна,
  • манки,
  • гречки,
  • риби мороженої,
  • молока, яєць, олії соняшникової, сала і цукру.

 

Водночас, подешевшали наступні продукти:

  • цибуля – на 7%,
  • морква і буряк – на 4%,
  • свинина і філе курятини – на 1%,
  • рис, сири, ковбаси, яловичина і тушка куряча – менш ніж на 1%.

 

Інфляція, на даними Держстату, у лютому 2019 року становила 0,5%. При цьому зростання вартості продуктів за цей період відбулось лише на 0,1%, як свідчать власні дані Асоціації постачальників торговельних мереж.

Нагадаємо, в.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун розповіла, які продукти краще вживати для гарної роботи серця.

Використання матеріалів сайту лише з активним посиланням на vechirniykiev.com.ua

Джерело: Вечірній Київ