Які дороги ремонтуватимуть в Борисполі

image
21 Березня 2019, 10:45
Поділитися:

На минулій сесії Бориспільської міської ради депутати проголосували за виділення коштів на поточний ямковий ремонт доріг міста, але фінансування на капітальний ремонт покриття проігнорували. Що отримаємо на практиці?
У 2019 році на ямковий ремонт місцевих вулиць виділено 2,5 млн грн, за таке рішення проголосували депутати на сесії 5 березня. Роботи почалися минулого тижня трьома компаніями-підрядниками: КП «ЖРЕУ», ПрАТ «Броварське ШБУ-50» та ТОВ «Євробуд-17».

«Ремонтувати міські дороги потрібно усі, тому перераховувати заплановане немає сенсу», — пояснює заступник міського голови Микола Корнійчук.

За його словами, першочергово ремонт проводитиметься на основних вулицях із інтенсивним рухом транспорту, де курсують маршрутки. Так, КП «ЖРЕУ» взяло під контроль вулиці: Запорізьку, Карла Маркса, Головатого, С. Камінського, Лютневу, Толстого та інші. Броварське «ШБУ-50» ремонтуватиме вулиці В. Момота, Глибоцька, Польова та ін. За залізничним переїздом, на вулиці Калмикова, Завокзальна, Шолохова ямковий ремонт проводитиметься фахівцями «Євробуд-17».

«Раніше виділялися кошти на капремонти доріг — щороку майже 20 вулиць. Проте у 2019 році я не можу назвати жодної вулиці, де передбачається проведення капітального ремонту», — наголосив Корнійчук на відмові депутатів міськради у виділенні грошей із міського бюджету на такі потреби.

Наразі у міськраді є майже 15 проектів із експертизами на капремонти бориспільських вулиць, наприклад, вулиці: Гришинська, Дзержинського, Польова. Лише на вул. Нова, яка веде до Академічного ліцею, виділені кошти на оновлення.
Щодо нанесення дорожньої розмітки Микола Корнійчук повідомив: до 28 березня бажаючі підприємці-фахівці даної сфери можуть надати документи на участь в торгах за системою ProZorro. Аукціон відбудеться 29 березня.
Нагадаємо, минулого року тендер на нанесення розмітки у Борисполі виграла компанія із Чернігова, котра запропонувала суму виконання робіт наполовину меншу, ніж було анонсовано від початку тендеру. У результаті роботи не завершені через зимову погоду, а навесні від тієї розмітки не лишилося й сліду.

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама