Яке майбутнє шкільних автобусних маршрутів в Ірпені (відео) – Містоінформ

image
24 Листопада 2023, 17:08
Поділитися:

Після багатьох звернень і тривалих очікувань в Ірпені нарешті з’явився шкільний маршрут від Синергії до ліцеїв №1 та №2. Тепер школярі та їхні батьки можуть добиратися з околиці Ірпеня до навчальних закладів у центрі міста без пересадок. Проїзд для школярів — пільговий — 5 грн.

Тетяна, мешканка Ірпеня:

«Ми просто щасливі, що пустили цей маршрут. Тут сів, там біля школи вийшов, перейшов через перехід — все, він в школі. 10 хв йде маршрутка. Швидко, зручно».

Маршрутка №6 курсує від зупинки на вулиці Технологічній до першого ліцею на вулиці Донцова. Маршрут користується помітним попитом, майже на кожній зупинці заходять школярі.

Щоправда, поки що у цього нововведення обмежений графік.  Зранку автобус відправляється з Технологічної о 7:30, 10:25 та 11:45. Увечері від’їжджає від Ліцею №1 о 13:00, 15:40 та 16:30. Такий розклад підходить далеко не усім школярам. Особливо незручно тим, хто вчиться у другу зміну.

Оксана, мешканка Ірпеня:

«Так, ми б їздили, але ми ходимо на другу зміну і нас час не влаштовує. Дитина до шостої в школі і по темному вона іде пішки на 379».

Тетяна, мешканка Ірпеня:

«Я їду в школу за дитиною. Назад ми вже будемо іншим ходом, 379 маршрутом добиратися. У нас така ситуація: перший клас уроки закінчуються або в 11:10, або в 11:55. Тобто доїхати можливість є, а назад не дуже».

У соцмережах мешканці Ірпеня почали просити про створення таких шкільних маршрутів і з інших районів міста.

«А можна організувати додаткові автобуси з мікрорайону Стоянка? Дітям важко добиратись в школу, особливо на другу зміну. А повертатись додому ще важче».

«І ще питання чому по Садовій, а не по маршруту 379 маршрутки? Бо в ЖК «Синергії» посідають, а вулиці Степанівська, Північна?»

Про шкільний маршрут №6 Ірпінській міськраді вдалося домовитися із місцевим перевізником ТОВ «Ірпінське АТП 13250». Чи можлива зміна графіку та створення додаткових маршрутів, ми запитали у мера Ірпеня Олександра Маркушина.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:

«Цей маршрут буде зараз накатуватися місяць, ми будемо бачити скільки треба додати ще автобусів. Можливо графік ще підкорегувати. А друге — це вже далі пішли звернення зі Стоянки, з інших мікрорайонів. За місяць у нас буде вже повна картина. І будуть через місяць, уже навіть менше, презентовані ще додаткові маршрутки і по другій зміні, і зі сторони Стоянки».

Також мер пообіцяв зрештою вирішити питання з відсутністю пішохідного переходу на кінцевій зупинці маршруток на вулиці Технологічній. Цю проблему журналісти ITV підняли ще декілька тижнів тому, а з появою шкільного автобусу вона стала ще актуальнішою.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:

«Ми замовили знаки, розмітку. Там іще погодження треба зробити, схему ОДР у поліції, вона на погодженні. Тільки вони всі погодять ми поставим знаки і вже буде пішохідний перехід. До двох тижнів вже поставимо пішохідний перехід, можливо навіть це навіть менше буде».

Джерело: Містоінформ