Яка погода чекає нас влітку 2021? – Макарів Діловий

image
11 Червня 2021, 04:17
Поділитися:

Ось тільки-но почалося літо і поки що перші його дні особливим теплом не тішать… Але яка погода чекає на нас далі? Сьогодні про це поговоримо.
Так, за прогнозами експертів, літо в цьому році не буде спекотним й закінчиться на 10 днів раніше календарного терміну.
За словами Вазіри Мартізанової, завідувача відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту, цього літа 40-градусної спеки точно можна не чекати. До того ж літо почнеться приблизно з 10 червня й закінчиться на 10 днів раніше календарного терміну.
Крім того, вона додала, що червень цього року буде прохолодним і дощовим; липень теплим, але сухим і з двома періодами зниження температури; серпень буде нестійким, а кінець літа – холодним і з опадами.

“Прогноз, який я озвучую, актуальний для центральних регіонів України. Але всі процеси, які пов’язані з опадами, з різкими похолоданнями – великомасштабні. Я спокійно можу ними накривати всю територію України. Це дуже довгостроковий прогноз, тому він може відрізнятися на 1-2 дні. Температурні показники плюс-мінус 1-2 градуси”, – акцентувала увагу синоптик.

Джерело: Макарів Діловий