Як зробити зимовий відпочинок дітей безпечним – Уляна Супрун | Трибуна

image
13 Грудня 2019, 11:14
Поділитися:

Щойно надворі випадає сніг, малеча біжить малювати «янголів» і кататися на санчатах. Для дітей зима та сніг — це багато приємних емоцій. Натомість для батьків це може означати додатковий клопіт, адже потрібно подбати про захист та безпеку в дещо складніших умовах. Поради щодо захисту дітей у зимовий період надає Уляна Супрун, ексміністрка охорони здоров’я.

Тож як зробити зимовий відпочинок для дитини безпечнимю

Передусім варто подбати про те, щоб дитині надворі було тепло та комфортно. Вдягати потрібно кілька шарів одягу, аби за потреби верхній можна було зняти. Водночас є правило, що дитині потрібно на один шар одягу більше, аніж дорослій людині.
Під час прогулянки регулярно перевіряйте, чи одяг на дитині є сухим та теплим. Якщо курточка, штани або взуття намокли, дитину потрібно відразу завести в тепле приміщення й обігріти.
Не гуляйте з маленькими дітьми за температури нижче − 10 °C. Дітям старшого віку не варто гуляти за температури, що нижча − 25°C.
Стежте за тим, щоб дитина не перемерзла. Дитяча шкіра замерзає значно швидше, аніж у дорослих. Про те, що це все ж сталося, може свідчити слабкість і сонливість малюка, нерозбірлива мова та незграбність. У такому разі потрібно повернутися додому та помістити малюка в теплу (але в жодному разі не гарячу) ванну.
Не залишайте дітей без нагляду. І хоча ця порада є абсолютно універсальною, взимку вона стає особливо актуальною.
Поясніть дітям, чому не варто торкатися язиком холодного металу. Ця порада також досі актуальна, хоча й виглядає доволі банальною.
Малюкам також не варто гратися в сніжки чи кататися на санчатах біля води, особливо, якщо вона лише щойно замерзла. У такий період не можна бути певними щодо міцності криги. Також варто вдягати захисні шоломи під час катання на ковзанах.
Що стосується гри в сніжки, то, наприклад, Канадська асоціація педіатрів не радить дітям гратися через високий ризик травмування. Нікому не хочеться бути скруджами, що вкрали святкові розваги в малюків, але все-таки будьте уважні. Дійсно, не варто гратися в сніжки, якщо сніг дуже щільний чи трохи підтанув, а відтак на морозі може перетворитися на кригу. Також поясніть дитині, чому не можна загортати камінчники в сніжки.

Дотримуючись цих простих правил та здорового глузду, збережете здоров’я своїх малюків та матимете менше клопоту цієї зими.

Більше порад Уляна Супрун радить шукати в матеріалі УП.Життя — у ньому зібрані поради Американської асоціації педіатрів.

Читайте також:

Найбільше людей вбиває надлишок солі в раціоні, особливо у сміттєїжі, – Уляна Супрун
Неповноцінне харчування – убивця №1, – Уляна Супрун
Як уберегтися від утоми і що робити, коли знесилені? ПОРАДИ
Магнітні бурі: коли чекати в грудні та як уберегтися. ПОРАДИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело: Трибуна – Бровари