Як зробити презентацію, яку запам’ятають: 5 фактів, які варто взяти до уваги

image
11 Лютого 2019, 11:10
Поділитися:

Перш за все, для того, щоб зробити грамотну презентацію, ви повинні розуміти людей: як вони сприймають інформацію, чують, реагують. Ви повинні створити таку презентацію, яка буде інформувати, надихати і мотивувати.

1. Люди запам’ятовують краще в перші 20 хвилин.
Наприклад, виступи TED тривають саме стільки. Виступ може бути довгим, але в цьому випадку має розбиватися на 20 хвилин з перервами після кожної частини, тоді люди будуть більш уважні і будуть пам’ятати інформацію довше.

2. Пам’ятайте про два головних канали сприйняття: очі і вуха.
Ваші слайди повинні бути простими – такими, на які можна дивитися (діаграми, фотографії) і при цьому не відволікатися від того, що ви вимовляєте. Коли люди починають читати те, що написано, вони перестають слухати вас.

3. Те, що ви говорите – тільки частина вашого повідомлення.
Протягом однієї секунди люди роблять висновок про виступаючого. Вони реагують підсвідомо – на ваш голос, рухи, одяг та ін. Окреме наукове поле – паралінгвістика – вивчає те, як інформація, яка знаходиться за межею слів, проникає в людину. Спробуйте записати себе на камеру і розглянути різні моменти свого виступу.

4. Вставте в свою презентацію call-to-action.
Наприклад, якщо ви хочете отримати гроші на свій проект – ви можете прочитати прекрасну презентацію, але в кінці не сказати інвесторові, чого ви від нього чекаєте.

5. Люди – це зеркало ваших емоцій і вражень. Коли ви посміхаєтеся, вони посміхаються услід за вами. Коли ви енергійні, вони заряджаються цією енергією. Покажіть, що ви відчуваєте, коли думаєте про проблему. Люди хочуть побачити ваші емоції і пристрасть до предмету.

Джерело: Правда Ірпеня