Як зноситимуть незаконно встановлені МАФи…Або, прокольчик вийшов…(оновлено 16.10.2020)

image
16 Жовтня 2020, 17:18
Поділитися:

 Наша публікація « Як зноситимуть незаконно встановлені МАФи…» датована 29.10.2013 року.

Сьогодні Оксана Перінська урочисто оголосила, що за її пропозицією міська рада прийняла рішення про Порядок звільнення території міста Василькова від самовільно встановлених тимчасових споруд (МАФів). Що можу тут сказати — Остап Бендер тут просто відпочиває. Очевидно Оксана Петрівна вирішила поправити свій підупалий за рахунок співпраці з командою Іващенка авторитет і попіаритись на цій резонансній у Василькові справі. Але тут невеличкий прокольчик вийшов — виявляється, що рішення про демонтаж незаконно встановлених тимчасових споруд було прийнято ще сім років потому. Тобто, секретар ради Перінська разом з депутатами фракції за 5 років своєї каденції мала б давно внести посильний вклад у звільнення території м. Василькова від  незаконних ТС, а не голосувати за встановлення нових та ще й з застосуванням «гаражних» схем…

…Остання сесія міськради прийняла рішення про Порядок демонтажу незаконно встановлених МАФів. Надаємо витяги з нього: — «…2.1. Демонтажу(знесенню) підлягають незаконно встановлені ТС, а відповідна земельна ділянка — поверненню та приведенню у попередній стан, у разі:
1) відсутності паспорта прив»язки ТС, інших дозвільних документів
2) анулювання паспорта прив”язки ТС, закінчення терміну його дії;
3) самовільного розміщення ТС;
4) невідповідності розташування ТС паспорту прив”язки, будівельним нормам;
5) відсутності документа, що посвідчує право на земсельну ділянку,
6) коли є рішення судових органів або подання інших органів державної влади;
7) в інших випадках, передбачених чинним законодавством України.

2.2. При виявлення тимчасових споруд, які використовуються з порушенням чинного законодавства та цього Порядку, представниками відділу містобудування та архітектури Васильківської міської ради складається відповідний акт,якийнадсилається власнику(користувачу), щоб він добровцільно демонтував незаконно встановлену тимчасову споруду та копія акту направляється до комісії з питань демонтажу незаконно встановлених тимчасових споруд.
Комісія з питань демонтажу незаконно встановлених тимчасових споруд (далі комісія), склад якої затверджується розпорядженням міського голови, розглядає матеріали, що підтверджують факти порушення вимог чинного законодавства України. Вищевказані матеріали надаються відділом містобудування та архітектури Васильківської міської ради, а також підприємствами, установами, організаціями та громадянами.
За наявності підстав для демонтажу (знесення) ТС, передбачених пунктом 2.1 цього Порядку, Комісія приймає протокольне рішення.
На підставі протокольного рішення Комісії відділ містобудування та архітектури Васильківської міської ради в 15-денний термін готує і подає на розгляд Васильківської міської ради проект рішення Васильківськеої міської ради про звільнення території міста Васильків від ТС, які встановлені зпорушенням вимог чинного законодавства України, з переліком ТС, що підлягають знесенню (демонтажу).
Після прийняття Васильківською міською радою рішення про демонтаж тимчасових споруд у разі невиконання власником (користувачем) вимоги щодо усунення порушень та приведення території в попередній стан установлюєтьбся 15-денний термін для виконання рішення…”

Продовження дивіться найближчим часом.

Джерело: Рідне місто