Як зекономити гроші на лікуванні зубів та чому зубної щітки недостатньо: відповідає відомий стоматолог

Як зекономити гроші на лікуванні зубів та чому зубної щітки недостатньо: відповідає відомий стоматолог
23 Вересня 2024, 12:43
Поділитися:

Послуга професійної гігієни набирає все більшої популярності у нашій країні. Що ж це за новий сервіс, скільки він коштує, як проводиться та що нам дає?

Давайте з’ясуємо це разом з відомим лікарем стоматологом, котрий займається популяризацією профілактичних методів догляду за зубами та ротовою порожнини вже понад 25 років Ярославом Заблоцьким.

«Не секрет, що послуга професійної гігієни відома в Америці та Канаді вже понад 120 років, – каже Ярослав Заблоцький. – Наша клініка понад 10 років взяла на себе цю місію та популяризує знання в Україні про професійну гігієну. Запобігти захворюванням значно легше і менш витратно, аніж лікувати хворі зуби. Краще платити мало за профілактику, ніж платити багато за лікування. Навіть найдорожча профілактика, наприклад, професійна гігієна, ніщо порівняно з витратами на зубну імплантацію та керамічні коронки навіть у найдешевшій клініці!»

Яроослав Заблоцький

Правильна гігієна дозволяє зберегти власне здоров’я та естетику зубів. За формулою Заблоцького правильний догляд за зубами складається з ретельного чищення зубів вдома двічі на день та два рази на рік проходити процедуру професійної гігієни у стоматолога. Для цього пан Ярослав Заблоцький разом з командою відкрили в Україні мережу спеціальних закладів, що мають назву Dental Care Offices, де не лікують зуби, а за ними доглядають, зокрема проводять лише професійну гігієну дорослим та дітям.

Вдома так не вийде

«Побутує думка, що вдома можна почистити зуби не гірше ніж у стоматологічному кабінеті, – пояснює лікар Заблоцький. – Але це не зовсім так. Наші зуби покриваються нальотом або біоплівкою, котра, якщо її не прибрати є осередком для розмноження бактерій. Вона утворюється через 48 годин з причини не регулярності чищення зубів вдома та з часом перетворюється на «камінь», котрий видалити значно складніше, ніж наліт. Зазвичай для його видалення потрібен ультразвук. Отже, якщо зубний наліт виграє свою першу битву, то утворюється карієс (дірки в зубах). Якщо зубний наліт виграє свою другу битву, то утворюється пародонтит (запалення ясен)».

Процедура професійної гігієни зубів виконується з використанням спеціальних інструментів, спеціалізованих приладів та техніки. В більшості випадків використовують ультразвуковий скелер, або сучасні системи на кшталт Air Flow. Професійна гігієна дозволить дочистити ваші зуби та ясна в тих місцях, де ви самі за допомогою зубної щітки вичистити не можете. Труднодоступними місцями вважаються міжзубні контакти та ділянки під яснами. Залишки їжі проникають в простір між зубами, безпосередньо під ясна, і їх неможливо видалити звичайною щіткою вдома.

Dental Care Office

Dental Care Office

Чисті – значить білі та гладенькі

Комплексне чищення зубів виконується в умовах стоматологічного кабінету, спеціальними лікарями, котрі називаються стоматологи-гігієністи.

«Професійна гігієна не впливає на товщину емалі та не пошкоджує її та майже немає протипоказань щодо її проведення. Наприклад, ще однією з переваг є те, що ваші зуби можуть стати на тон світлішими. І коли лікар знімає біоплівку, емаль починає сяяти та виглядати здоровішою», – каже Ярослав Заблоцький.

Загалом професійна гігієна передбачає наступне – усунення зубного каменю, видалення затверділого нальоту на зубах та у проміжках між зубами, усунення шорсткості та неоднорідності зубів, зниження ризиків виникнення захворювань на кшталт карієсу та запалення ясен, запобігання кровоточивості ясен, усунення неприємного запаху з рота, що може виникати через скупчення бактерій. І, найголовніше, зупинити або попередити пародонтит, хворобу, яка приводить до втрати чи не всіх зубів.

«Якщо ви ігноруєте походи до стоматолога гігієніста, то за 20 років будете змушені інвестувати у здоров’я своїх зубів значні кошти. Пам’ятайте, що чисті зуби не хворіють. Отже, загугліть формулу Заблоцького», – резюмує лікар.

Ще більше новин Києва, Київщини та України читайте в нашому Telegram-каналі “Головні новини Києва – 44.ua”. Також не забувайте підписуватись.

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua