Як зберігати яблука, аби ласувати свіжими фруктами взимку

image
23 Липня 2023, 12:28
Поділитися:


Про це повідомляють “Хроніки Обухова” з посиланням на Ukr.Media.

Отже, аби зберегти яблука до зими необхідно:

Акуратно збирати врожай

Фахівці радять, зривати яблука знімної стиглості разом з плодоніжкою. Найкраще це робити у суху та ясну погоду.

Збір, як правило, починають з низу яблуні та обережно складають у ящики. Важливо не пошкодити фрукти, бо кожна подряпина – це потенційна гниль, яка може зіпсувати все.

Витирати і мити – заборонено

Яблука мають природну захисну оболонку – восковий наліт, що допомагає фруктам довше зберігатись. Змивши чи стерши його є вірогідність, що яблуко не зберігатиметься довго.

Укладка проста, не валом

Якщо накидати яблука хаотично, вони також не збережуться надовго. При цьому “красиво”, хвостиками догори теж не варто викладати, бо такий спосіб підходить в основному для продажу.

Обгортання папером, застосування сипучих матеріалів, поліетилену

Обернути кожне яблуко в папір або серветку, тільки не газету, укладаючи в ящик по одному. Можна пересипати кожен ряд яблук сухим піском, лушпинням гречки, дерев’яною стружкою, – рекомендують знавці.

Це необхідно для зменшення вологості та захисту фруктів від дрібних пошкоджень. Також для довшого збереження можна покласти яблука в поліетиленові пакети з дірочками.

Місце зберігання

При зберіганні врожаю слід звертати увагу на температуру в приміщенні, вологість і вентиляцію. Знайти відповідне сховище непросто. Найкомфортніша температура – від +3 до +5°C, при якій зберігається соковитість. Занадто сухі або занадто вологі приміщення також не підходять.

Не зберігати разом з овочами

Яблука не люблять, коли їх кладуть поруч з овочами. Бо коли картопля і морква дозрівають, виділяється газ, який просочує яблука і виділяє неприємний запах.

Регулярно перебирати

Важливо час від часу перевіряти стан яблук в сховищі. Бо з часом можуть зіпсуватись ті яблука, які мали маленькі плями. Їх треба викидати.



Source link