Як взаємодіють рятувальники та медики: у столиці провели масштабні навчання

image
16 Вересня 2020, 17:30
Поділитися:

Сьогодні, 16 вересня, рятувальні служби столиці влаштували масштабні навчання щодо ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій у разі аварії на транспорті. Проходили вони на Старообухівській трасі.

Про це повідомили в Управлінні з питань цивільного захисту КМДА.

За легендою, на ділянці дороги маршрутний автобус зіштовхнувся з паливозаправником. У результаті зіткнення маршрутний автобус, у якому знаходилося 15 пасажирів, перекинувся, 9 осіб постраждало. Із паливозаправника на дорогу почало виливатися пальне і загорілось, існує загроза вибуху. Постраждалі пасажири самостійно не можуть вибратись із перевернутого автобуса.

Рятувальники ГУ ДСНС України у м. Києві та рятувальники КАРС «Київська служба порятунку» одразу прибули на місце і загасили умовне загоряння палива, провели евакуацію постраждалих з маршрутного автобуса і передали їх медикам.

Лікарі з екстреної медичної допомоги та медицини катастроф облаштували так званий «сортувальний майданчик» для постраждалих і виокремили три зони (червона, помаранчева, зелена).

– Рятувальні служби міста відпрацювали спільні дії щодо ліквідації дорожньо-транспортної пригоди. На виклики, що пов’язані з ДТП, рятувальники реагують постійно і в складних випадках потрібно оперативно діяти, адже кожна хвилина може бути вирішальною. Лише за добу в Києві може відбутися до 200 дорожньо-транспортних пригод, зазначив начальник Управління з питань цивільного захисту КМДА Роман Ткачук.

Нагадаємо, рятувальники привітали з днем народження 6-річного киянина, який допомагав гасити пожежу.

Наталка Марків, фото Управління з питань цивільного захисту КМДА

Слідкуйте за актуальними новинами на наших каналах у Telegram та Facebook.

Джерело: Вечірній Київ