Як виглядало городище у Старих Безрадичах?

image
18 Жовтня 2022, 04:38
Поділитися:



доповнюючи тему урочища Городок біля Обухова дозволю собі зауважити відповідь на питання

ЯК ВИГЛЯДАЛО ГОРОДИЩЕ У СТАРИХ БЕЗРАДИЧАХ? (РЕКОНСТРУКЦІЯ)

В українському сегменті інтернету є, як мінімум, дві електронні бібліотеки, здатні задовільнити мою пристрасть до книжок і археології, одночасно, в одному флаконі.

Більшість з них це старі радянські видання, котрі поруч з аналогічними підшивками археологічних журналів здатні пролити дещицю світла на особливості історичного розвитку Обухова і околиць.

Звичайно, інформація про Обухів надзвичайно рідкісна і переважно контекстна. Для того, щоб знайти бодай шось треба годинами ритися в пдф-ах, 90% котрих позбавлені опції автоматичного пошуку.

Втім, саме в цьому і полягає різниця між особливостями критичного мислення і переконаннями, для котрих аргументація на основі фактажу часто зайва.

Для чого тратити час на пошуки, якшо можна просто придумати?

Втім, крім властиво тематичної інфи вони (старі видання) мають ще одну привабливу рису. Це графіка тих часів, котру особисто я дуже навіть смакую.

Ще є карти, ескізи і світлини. Кераміки, печей, прикрас. Всього того, що сукупно творить образ території. Як мозаїка, котру можна складати все життя.

Власне, історія Обухова і є розбитим історичним панно.

Сьогодні до нього додалася ше одна скалка – реконструкція Безрадицького городища часів Київської Русі з фантастичної праці (фактично, підручника) Ярослава Пастернака “Археологія України” (Торонто, 1961).





Source link