Як «Відважний» врятував «Енея»: у столиці пройшли масштабні навчання на воді

image
16 Серпня 2019, 15:33
Поділитися:

Зіткнення кораблів, рятувальний пожежний катер, гелікоптер, десятки людей у чорних гідрокостюмах та оранжевих жилетах…. За кордоном із таких навчань влаштовують справжні масштабні видовища. У Києві про те, як рятувальники тренувалися взаємодіяти між різними підрозділами, кияни побачать лише у сюжетах на телебаченні… та у репортажі «Вечірнього Києва»!

Локація, на якій тренувалися рятувальники «важкодоступна» – поблизу Північного моста.

Як пояснив начальник Управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА Роман Ткачук під час навчань відпрацьовували ліквідацію надзвичайної ситуації на річці  Дніпро внаслідок зіткнення двох теплоходів.  Роль кораблів-статистів виконували «Еней» та «Омар Хайям», а поливали їх із рятувального корабля «Відважний».

-Вертоліт, рятувальні катери, пожежні кораблі, кінологічна служба, медики і понад 60 осіб особового складу рятувальних служб міста – таким складом сьогодні відпрацьовуємо оперативне реагування на НС. Пожежу на теплоході загасили, потерпівших врятували, – зазначив  Роман Ткачук.

До навчань залучали:  спеціальний авіаційний загін оперативно-рятувальної служби цивільного захисту Державної служби України з надзвичайних ситуацій; аварійно-рятувальний загін спеціального призначення ГУ ДСНС України у м. Києві, мобільний рятувальний центр швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій; комунальне підприємство «Плесо»; комунальна аварійно-рятувальної служба «Київська служба порятунку»;  медицина катастроф; товариство «Червоного хреста»;  водна поліція Головного управління Національної поліції України в місті Києві.

Фото Бориса КОРПУСЕНКА

Читай “Вечірку” в Telegram та Facebook

Джерело: Вечірній Київ