Як в Ірпені та Приірпінні відзначатимуть Шевченківські дні

image
10 Березня 2020, 11:01
Поділитися:

Щороку в Україні відзначають Шевченківські дні – 9 і 10 березня, які припадають на роковини народження і смерті Тараса Шевченка. Цього року відзначатимуть 206 річницю від дня народження Тараса Григоровича Шевченка та 159 річницю від дня його смерті.

У Шевченківські днів в Ірпені та Приірпінні відбудеться низка заходів, зокрема:

До 15 березня у Центрі культури «Уваровський дім» (смт Ворзель) –  виставка вишитих картин І.Рябчука «Вишитий Кобзар»; виставка одного експонату: факсимільне видання (1993) офортів «Альбом офортів Т. Шевченка «Мальовнича Україна» 1844 року; виставка репродукцій живопису і графіки Т. Шевченка.

10 березня о 12:00 біля пам’ятника Тарасу Шевченку на Центральній площі Ірпеня планується мітинг з вшанування пам’яті Великого Кобзаря.

Цього ж дня о 17:00 в актовій залі КЗ «Ірпінська дитяча школа мистецтв ім. Михайла Вериківського» відбудеться захід «Шевченко і музика. Минуле і сучасне». А в Центральній міській бібліотеці для дорослих – літературно-мистецький захід «Вінок шани Кобзарю».

10 березня у Ворзельському філіалі центральної бібліотеки проходитимуть Шевченківські читання «З Шевченком у серці». Також тут 10 – 14 березня експонується виставка книг лауреатів премії імені Т.Г. Шевченка «Письменники – лауреати Шевченківської премії».

У Коцюбинському філіалі центральної бібліотеки відбудеться:

10 березня – літературно-мистецька година «Поезія та живопис у житті і творчості співця вільної України»;

10 – 14 березня – виставка-портрет «Пророк свого народу»;

11 березня – поетичний марафон «Думи Кобзаря живуть між нами»; «Шевченкове слово» (захід-конкурс на кращого читця поезії Шевченка).

Також цього року активно долучаються до відзначення Шевченківських днів публічні шкільні бібліотеки, де відбуваються різноманітні заходи, виставки, презентації для учнівської молоді.