Як в Броварах відзначали День Соборності України

image
22 Січня 2020, 18:17
Поділитися:

22 січня український народ відзначає величну дату своєї багатовікової історії — День Соборності, свято об’єднання українських земель в єдину самостійну державу. Це свято нагадує нам, що Україна не розділена, що немає окремої Східної і Західної України, що у нас єдина держава і ми – єдиний народ!

 

З нагоди  цього свята,  відбулась урочиста церемонія покладання квітів до  пам’ятника Т.Г. Шевченку, в якій взяли участь міський голова Ігор Сапожко, секретар міської ради Петро Бабич, заступники  міського голови Олександр Резнік та Лариса Виноградова, керуючий справами виконкому Костянтин Кузнєцов, радник міського голови Григорій Голубовський, а також керівники виконавчих органів Броварської міської ради, громадськість.

 
З нагоди Дня Соборності України у мистецьких закладах, школах та бібліотеках міста відбулося чимало заходів, серед яких тематичні виставки, круглі столи, конференції, концертні програми, тощо. Про це на своїй сторінці повідомляє Броварська міська рада.
Ознайомитись із книжково-ілюстративною виставкою «Україна єдина – Україна одна» броварчани змогли об 11 годині у Броварській міській бібліотеці. О 13.00 годині у Броварській міській бібліотеці для дітей на відвідувачів чекала виставка-хроніка «Навіки будь єдина – моя ти Україна!».

 
О 14.00 на майданчику біля Міського культурного центру відбулось культурно-мистецьке дійство: близько 200 старшокласників міських закладів освіти взяли участь у своєрідному флеш-мобі та виконали відому на увесь світ “Пісню про рушник”.
Також учнівська молодь міста провела церемонію розгортання 40-метрового прапору України. Під величний Гімн України на майданчику біля Міського культурного центру було розгорнуто жовто-синій стяг, як символ єдності та патріотичного єднання.

Джерело: https://atbrovary.org RSS feed