Як українці напишуть диктант: основні правила

image
5 Листопада 2020, 14:20
Поділитися:

9 листопада, у День писемності та мови, традиційно писатимемо ХХ Всеукраїнський радіодиктант національної єдності. Текст буде диктуватися о 9-тій ранку в ефірі Українського радіо.

Відповідальний за платформу радіо і керівник радіодиктанту Дмитро Хоркін розповів, що текст уже готовий. Його підготував письменник і видавець Іван Малкович, а читатиме акторка театру і кіно Римма Зюбіна. 

Де слухати чи дивитись?

  • Почути диктант можна з 9:15 на “Українському радіо” та на радіо “Культура”. На сайті ukr.radio у розділі “Як слухати” можна подивитися мапу частот “Українського радіо” для свого регіону.
  • Радіодиктант можна послухати в інтернеті, дивитися на телеканалах UA: Перший та UA: Культура й на каналах регіональної мережі. 

Якщо ви не встигли на 9 ранку, можна пізніше зайти і в Facebook, і в YouTube Українського радіо: там одразу буде викладений ролик із начитаним радіодиктантом.

Куди відправляти?

Протягом доби учасники радіодиктанту можуть відправляти свої тексти:

  • на адресу: Київ 1001, Хрещатик, 26, “Українське радіо”, “Радіодиктант”. Лист має бути відправлений не пізніше 10 листопада.
  • або на електронну адресу: [email protected].

Коли будуть результати?

Текст радіодиктанту буде розміщено на сайті “Українського радіо” 11 листопада.

– Хто відправив текст на перевірку і переміг, той отримає цінні призи: це будуть і книжки, і різні запрошення, і екскурсії. Карантин мине, а ви зможете побувати в колисці радіомовлення на Хрещатику, 26. у нас тут є розкішний музей, а також можна буде зайти в студію і навіть щось поговорити, – пояснив Хоркін.

Нагадаємо, як “Вечірній Київ” писав радіодиктант національної єдності.

Ольга Косова, фото Бориса Корпусенка

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ