Як у Борисполі допомагають ветеранам та родинам воїнів — інспектували депутати Верховної Ради та представники громадських організацій (відео)

Як у Борисполі допомагають ветеранам та родинам воїнів — інспектували депутати Верховної Ради та представники громадських організацій (відео)
30 Вересня 2024, 19:35
Поділитися:

30 вересня до Борисполя завітали депутати Верховної Ради, представники комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, а також члени громадських організацій, які здійснюють роботу у ветеранському напрямку. Завітали на зустріч і «Вісті».

Метою зустрічі була презентація роботи ветеранського напрямку у громаді. Гості завітали до відділення надання натуральної допомоги, соціального центру «PROдобро.Бориспіль», де змогли ознайомитися, яку саме допомогу отримують ВПО, соціально незахищені верстви населення та родини загиблих воїнів.

Начальник управління ветеранської та соціальної політики Надія Семчик зазначила, що ведеться плідна співпраця з багатьма компаніями, які на волонтерських засадах систематично надають допомогу, серед якої продуктові набори та засоби гігієни.

«Це відділення натуральної допомоги при центрі надання інтегрованих соціальних послуг, де формуються продуктові набори та надаються тим, хто цього потребує. Зокрема й дружинам загиблих героїв», — зазначила Надія Семчик.

«Ми надаємо допомогу і щиро дякуємо всім, хто долучився до цього, але ще дуже потребуємо цієї допомоги постійно», — доповнила Мар’яна Ярмак, директор центру інтегрованих соціальних послуг.

Роботу молодіжного центру презентувала Вікторія Шевц, начальник управління молоді та спорту. Вона зазначила, що ветерани залучаються активно до спорту, мають можливість безкоштовно користуватися тренажерним залом та басейном. Також проводяться різноманітні спортивні заходи за участі ветеранів. А ще за підтримки секретаря Бориспільської міської ради Владислава Байчаса здійснювалися поїздки дітей воїнів на оздоровлення до Австрії.

«Київщина одна з перших відгукнулася на ініціативу президента України Володимира Зеленського щодо створення ветеранських центрів. У області вже створено два таких: у Борисполі та Броварах. А ще до кінця року буде створено в Ірпені та в Білій Церкві, — розповів представник Київської обласної військової адміністрації. — Загалом плануємо створити 17 ветеранських просторів у територіальних громадах Київської області, де будуть вирішуватися всі нагальні потреби військових та членів їх родин».

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама