Як триває навчання у столичних школах і дитячих садках

image
11 Вересня 2020, 13:02
Поділитися:

Ситуація з навчальним процесом у столиці в умовах пандемії контрольована.

Про це міський очільник Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції.

– Що стосується навчального процесу в столиці. Поки що ситуація контрольована. Оскільки місто підготувало школи до роботи в нових умовах. Розробило регламент роботи під час пандемії. Забезпечило заклади освіти дезинфікуючими засобами, засобами індивідуального захисту. Але, оскільки вірус у місті поширюється, до роботи шкіл і садочків буде наша особлива увага. І оперативні рішення в залежності від ситуації, – сказав Кличко.

Він повідомив, що сьогодні працюють 426 столичних шкіл із 428. Через виявлені випадки захворювання у вчителів на карантин закрили дві школи в Оболонському районі. 

– У 50-ти школах на дистанційне навчання перевели загалом 126 класів, де є хворі учні. Усього хворих на коронавірус школярів у столиці – 174. Та 83  педагоги, – повідомив Кличко.

Стосовно дитячих садочків, мер зазначив, що через виявлені випадки вірусу тимчасово закриті два заклади дошкільної освіти. – В Деснянському та в Печерському районах. Два дитячих садки – на Оболоні та в Дніпровському районі – відновили свою роботу після карантину. 

– Загалом із 568-ми комунальних дитсадків продовжують працювати 554. Деякі зачинені через планові ремонти. Наповненість дітей в садочках – майже 51 відсоток. Багато батьків, зважаючи на епідеміологічну ситуацію,  залишають дітей вдома або під наглядом родичів, – зазначив Віталій Кличко. 

Нагадаємо, що  у зв’язку зі збільшенням кількості хворих на COVID-19, Київ увійшов до “помаранчевої” зони епідеміологічної небезпеки.

​Ольга Косова, фото Бориса Корпусенка

Новини Києва – оперативно і лаконічно в Telegram!

Джерело: Вечірній Київ